Raportti Edustus

AC Oulu ja Turun Palloseura pelasivat maalittoman tasapelin lauantaina Raatin stadionilla.

Ottelu kahden joukkueen välillä ei todellakaan noussut klassikoksi. Molemmat joukkueet puolustivat omaa maaliaan läpi ottelun todella tarkasti, eikä maalipaikoilla juhlittu.

Ensimmäinen jakso oli varsin kaksijakoinen. Alussa kotijoukkue painosti selvästi ja pallo vietti pitkiäkin aikoja turkulaisten kenttäpuoliskolla. Parhaat paikat kotijoukkueelle tulivat nopeista suunnan muutoksista, joissa lähimpänä maalia olivat Juho Mäkelä ja kerran lahjoituksena TPS-puolustukselta pallon saanut Joni Korhonen. Viimeistelyt jäivät kuitenkin puolitiehen.

Jakson edetessä vierasjoukkue sai otetta. TPS onnistui tilastoimaan suuren määrän erikoistilanteita, mutta todellista vaaraa ei niistä syntynyt – siitä pitivät huolen AC Oulun topparikolmikko Nurmos – Jibrin ja ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa nähty 16-vuotias Miika Koskela. Juhani Pennanen maalilla ei joutunut venymään huippupelastuksiin. Turkulaisten paras tilanne avausjaksolla tuli konkarihyökkääjä Mika Ääritalon kautta, mutta syöttö hyvästä paikasta maalin eteen jätti toivomisen varaa ja kotijoukkue pääsi putsaamaan pelivälineen.

Toinen jakso oli ensimmäisen kaltainen – molemmat keskittyivät tiiviiseen puolustamiseen ja pelin tempo laski. Välillä kenttä venyi molempien toimesta, joka toi tilaa keskialueelle. Kotijoukkue sai jakson parhaat paikat – ensin David Ramadingaye pääsi yrittämään 20 metristä Loorents Hertsin hommaamasta vapaapotkusta, mutta kuti suuntautui suoraan TPS-vahti Miikka Mujusen hyppysiin.

Seuraava tilanne oli erittäin kyseenalainen – Mujunen sai huonon syötön omalta pelaajalta ja pallo kimposi hänen eteensä. Paikalle säntäsi vaihdosta sisään tullut Pekka Welling, joka näytti saaneen kosketuksen palloon ennen Mujusen taklausta. Tuomari näki tilanteen toisin ja kotijoukkueen pelaajat jäivät levittelemään käsiä.

Lopussa ei suuria hienoksia nähty ja TPS tyytyi varmistelemaan tasapeliä ja sitä kautta varmistunutta karsintapaikkaa. Samalla kierroksella FC Haka varmisti Ykkösen mestaruuden ja nousun Veikkausliigaan – AC Oulu onnittelee!

Kommentit

– Tarkka peli molemmilta. Meidän kannalta oli tärkeää saada tappioputki poikki ja sitä kautta hieman itseluottamusta kehiin. Taistellaan loput pelit voitoiksi, AC Oulun paidassa laitapelaajana esiintynyt Aapo Heikkilä kertoo.

ACOTV

Ottelukooste