AC Oulu ja Ilves kohtasivat perjantaina historiassa toisen kerran Veikkausliigassa. Jälleen kerran tamperelaiset olivat parempia ja veivät ottelun nimiinsä 1-0.

AC Oulu aloitti pelin Tampereella tahmeasti, mutta käänsi lopulta ensimmäisen puoliajan hyväksi, vaikka maalit jäivät puuttumaan. Oululaisten ensimmäinen maalipaikka syntyi kahdeksan peliminuutin kohdalla kulmatilanteesta. Ruxi antoi napakan kierrepallon maalin eteen, johon Ilveksen maalivahti Rasmus Leislahti pääsi nyrkkeineen väliin. Irtopallo kerkesi ilmassa vain muutaman metrin kauemmaksi, johon Leislahti pääsi vielä kerran nyrkkeilemään. Pallo putosi suoraan Magnus Breitenmoserille pilkun tietämille, josta hän pääsi yrittämään, mutta veto lähti hieman huonosta asennosta ja pallo päätyi maalin yli.

Toisen kerran oululaiset saivat kokeilla erikoistilanteesta maalintekoa, kun peliä oli pelattu 11 minuuttia. Sergei Eremenko pääsi keskittämään sivuvaparia aivan rangaistusalueen oikealta reunalta. Pallo laskeutui suoraan Usman Salen eteen vitosen alueella takatolpalle, josta hän pääsi suoraan vetämään. Tällä kertaa Leislahden reaktiotorjunta esti maalin syntymisen, mutta torjunnan jälkeinen irtopallo päätyi uudelleen Salelle. Uusi yritys pysähtyi kuitenkin tamperelaisten puolustukseen ja näin tilanne säilyi nollissa.

Ensimmäinen puoliaika oli oululaisten hallintaa niin pallollisessa pelissä kuin maalitilanteissakin. Kun peli oli jo edennyt reilut 32 minuuttia sai AC Oulu loistavan maalintekopaikan. Tilanne sai alkunsa Rafilta omalta kenttäpuoliskolta, josta hän laittoi pitkän syötön hyökkäysalueelle Ilveksen prässin läpi. Pallon vastaanotti Eremenko, joka laittoi pallolle lisää vauhtia ja puhkaisi syötöllään tamperelaisten puolustukseen oikeaan laitaan. Usman Sale pääsi palloon ja syötti namupassin rankkarialueelle Dennis Salanovićille, joka pääsi yrittämään yrittämään maalintekoa. Salanovićin veto painui Leislahden haarojen välistä, mutta hän sai onnekkaasti polvellaan osuman palloon, joka muutti suuntaa ja päätyi ohi maalista.

Toiselle puoliajalle osat vaihtuivat

Toisella jaksolla AC Oulun peli hyytyi ja Ilves siirtyi kuskin paikalle. Heti jakson alkupuolella nähtiin näyttävä maalitekoyritys, kun tamperelaisten Patrick Loa Loa nousi pallon kanssa oikealta rangaistusalueen reunalle ja keskitti rankkaripisteen tuntumaan. Palloon pääsi vetämään saksipotkulla Jean Blanco, mutta napakka laukaus päätyi oululaisten onneksi ohi maalista.

Toisen kerran kissapedot pääsivät hyvään paikkaan kokeilemaan, kun ottelua oli keritty pelaamaan reilu 54 minuuttia. Ilves sai vapaapotkun keskeltä kenttää noin 30 metristä, jossa Joona Veteli asettui pallon taakse. Hän päätti yrittää suoraan maalia, mutta tulinen veto meni hieman ohi maalin.

57 minuutin kohdalla oli taas oululaisten vuoro yrittää. Eremenkon kulmapallo laskeutui suoraan takatolpalle, josta Lucky Opara pääsi puskemaan. Hyvä pusku päätyi valitettavasti taas Leislahden hyppysiin ja tilanne säilyi edelleen maalittomana.

Ilveksen tahdissa jatkettiin jälleen, kun pelikello näytti jo reilua 62 minuuttia. Tamperelaiset katkoivat oululaisten rakenteluyrityksen ja käänsivät pelin nopeasti ylöspäin. Veteli ja Roger Torres rakentelivat tilanteen Hernan Lunalle rankkarialueen sisään, jossa hän ohitti aavistuksen passiivisesti pelanneen AC Oulun puolustuksen. Luna pääsi lopulta nokikkain Yann Fillionin kanssa, mutta tällä kertaa oululaisten maalivahti kerkesi tulisen vedon eteen käsineen ja pallo painui maalin yli.

Ottelun 71. minuutilla paine jatkui oululaisten kenttäpuolella. Tällä kertaa Dani Arifi antoi AC Oulun puolustuksen puhkaisevan syötön rangaistusalueelle puolustuslinjan taakse karanneelle Tuomas Ollilalle. Hänen takanurkkaan tarkoitettu sijoitus kuitenkin päätyi ohi maalin ja ottelu oli edelleen tilanteessa 0-0.

Parin minuutin päästä oululaiset pääsivät hyvin lähelle johtoasemaa, kun keskialueen vapaapotkun jälkitilanteessa monen pelaajan kautta mennyt irtopallo päätyi suoraan Salanovićille. Hän pääsi vapaasti yrittämään vasemmalta kulmalta maalintekoa nokikkainen maalivahdin kanssa, mutta pallo osui ylärimaan ja näin edelleen maalittomuuden tuska jatkui oululaisten leirissä.

Ottelun tilanne muuttui, kun ottelusta oli pelattu reilu 76 minuuttia. Ilves painoi peliä syvälle oululaisten päätyyn ja rakentelun päätteeksi Eetu Mömmö päätti yrittää rankkarialueen rajalta. Painava laukaus painui suoraan etukulmaan ohi Fillionin ja tamperelaiset siirtyivät 1-0 johtoon.

Ottelun loppu jatkui tamperelaisten komennossa eikä AC Oulu saanut enää loppukirivaihdetta päälle. Ilves painoi peliä edelleen oululaisten päähän ja saivat luotua vielä muutamia maalipaikkoja, mutta pallot päätyivät ohi ja Fillionin torjuttaviksi. Näin kaksijakoinen ottelu päättyi lopulta Ilveksen 1-0 voittoon ja kolme pistettä jäivät isännille.