Oulun syksyinen sää tarjosi erinomaiset olosuhteet jalkapallon pelaamiselle – lämpötila oli reilusti plussan puolella, eikä sade tai tuuli häirinnyt pelaajia tai katsojia. Molemmilla joukkueilla oli paljon panoksia pelissä: KTP tarvitsi pisteitä välttääkseen suoran putoamisen, kun taas Laivastonsiniset pyrkivät varmistamaan eurokarsintapaikan pisteillään.

AC Oulu aloitti ottelun vahvasti eikä antanut KTP:lle juurikaan mahdollisuuksia. Peli ei ehtinyt kulua kauaa, kun oululaiset saivat avausmaalin. Niklas Jokelainen loi hienon tilanteen vastustajan päädyssä ja syötti pallon lähes nollakulmasta KTP:n maaliin. Walesista kotoisin oleva Danny Barrow viimeisteli uransa ensimmäisen Veikkausliiga-maalin ja vei Laivastonsiniset 1-0 johtoon. AC Oulu jatkoi hallintaa ja loi jatkuvasti vaarallisia tilanteita Rasmus Leislahden vartioiman maalin edessä. Ennen kuin oli kulunut 10 minuuttia avausmaalin jälkeen, AC Oulu teki toisen maalin. Niklas Jokelainen oli jälleen pelin keskiössä, kun hän ohjasi Yassin Daoussin keskityksen verkkoon ja kasvatti oululaisten johdon 2-0:aan. Vaikka kotkalaiset saivat pelistä otteen, ensimmäisellä puoliajalla ei syntynyt lisämaaleja.

Toisella puoliajalla KTP esitti aivan erilaisen pelin. He painostivat korkealta ja onnistuivat usein häiritsemään vastustajansa peliä. Laivastonsiniset eivät enää pystyneet murtautumaan kotkalaispuolustuksen läpi. KTP loi maalipaikkoja, mutta kotkalaisten viimeistely ei ollut tarpeeksi tehokasta ohittaakseen AC Oulun maalivahti Calum Wardin. Toisella puoliajalla kotkalaiset yrittivät 13 kertaa maalintekoa, mutta he saivat kolme laukausta maalia kohti. Laivastonsiniset, erityisesti brittimaalivahti Ward, pitivät oululaiset nollilla. AC Oulu säilytti nollapelin loppuun asti, ja ottelun lopputulos oli 2-0 AC Oulun hyväksi.