AC Oulu koki maanantai-iltana Jyväskylässä totaalisen pohjakosketuksen. Joukkue romahti tärkeässä ottelussa etenkin ensimmäisellä jaksolla täysin ja JJK juhli lopulta kotivoittoa tylyin loppulukemin 6 – 1.

Joskus kaikki vain menee kertakaikkiaan totaalisesti pieleen. Juuri näin kävi AC Oululle Jyväskylässä, missä jalkapallomaailma romahti oululaisten niskaan. Se oli nöyryytys, josta ei etsimälläkään voi positiivisia asioita löytää.

Välittömästi ottelun alku oli painajaismainen, sillä peli ehti vanheta vain kaksi minuuttia, kun Dennys Rodrigues joutui jo kaivamaan pallon maaliverkoista. JJK:n koko kauden ensimmäiseen kotimaaliin esityön teki Mikko Hyyrynen, jonka keskityksen Lasse Linjala puski boksin sisältä alanurkkaan.

Reilun kymmenen minuutin paikkeilla koko yleisö hiljeni hetkeksi täysin, kun Rodrigues ja JJK:n hyökkääjä Mika Lahtinen törmäsivät toisiinsa normaalissa pallontavoittelutilanteessa. Lahtisen polvesta rajun iskun ylävartaloonsa saanut Rodrigues makasi kentän pinnassa huolestuttavan oloisesti viitisen minuuttia, mutta pystyi lopulta jatkamaan peliä.

AC Oulu ei saanut ottelun alkupuoliskolla ainuttakaan organisoitua hyökkäystä, mutta 19. minuutilla isäntien maalivahti Mihaly Szerovay kaatoi vauhdikkaasti palloa tavoitelleen Frank Jonken ja tilanteesta tuomittiin aiheellisesti rangaistuspotku. Mutta kun ilta oli oululaisittain kirottu, torjui Szerovay helpohkosti pilkulle itse asettuneen Jonken varsin vaisun laukauksen.

AC Oulun synkkä ilta sai jatkoa 25. minuutilla. JJK purjehti aivan liian helposti oululaispuolustuksen ohi ja Lahtinen viimeisteli Anssi Virenin esityöstä toisen osuman. Lisää tuli vain kolme minuuttia myöhemmin, kun JJK tuli jälleen oikealta laidalta heittämällä maalintekosektorille. Viren syötti ja Hyyrynen iski 3-0:aan, kun peliä oli pelattu vain 28 minuuttia.

Reilun puolen tunnin kohdalla AC Oulu sai paikan kavennukseen, mutta Mika Nurmela laukoi hienon kuvion päätteeksi pallon maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Rodrigues joutui lopulta jättämään torjunnan jälkeen pelin kokonaan kesken, kun ottelun alussa tullut tälli ilmoitti itsestään uudelleen ja maalivahti tuupertui kentän pintaan.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalinsuulle tullut Jani Luukkonen joutui antautumaan nopeasti, kun täysin tuuliajolla ollut puolustus petti jälleen ja Tommi Kari laukoi läpiajosta pallon sisään 38. minuutilla.

Toisella jaksolla ottelu meni enemmänkin pelailuksi homman oltua käytännössä jo selvä. AC Oulu sai pientä lohtua 73. minuutilla, kun Jonke jatkoi päällään Nurmelan kulmapotkun Donewell Yobelle, joka puski kauden kolmannen maalinsa.

Loppunumerot repesivät lopulta nolon leveiksi, kun Tommi Kari ja Niko Markkula iskivät vielä pallon maaliin viimeisillä minuuteilla.

Neljän päivän sisällä tulleiden kahden peräkkäisen vierastappion myötä AC Oulu putosi tasaisessa sarjassa sijalle 12. Seuraava ottelu on tulevana sunnuntaina, jolloin FF Jaro Pietarsaaresta saapuu vieraaksi Castrenin Oulu-lehti Areenalle. Siihen mennessä on oululaisleirissä tapahduttava suuri ryhtiliike jokaisella osa-alueella.

Malinen pettyi: Lähes kaikki meni pieleen

JJK – AC Oulu 6 – 1 (4 – 0)

3min. 1 – 0 Lasse Linjala (Mikko Hyyrynen)
19min. JJK Mihaly Szerovay varoitus
20min. AC Oulu Frank Jonke erp.
22min. AC Oulu Frank Jonke varoitus
25min. 2 – 0 Mika Lahtinen (Anssi Viren)
28min. 3 – 0 Mikko Hyyrynen (Anssi Viren)
38min. 4 – 0 Tommi Kari
66min. AC Oulu Juha Majava varoitus
73min. 4 – 1 Donewell Yobe (Frank Jonke)
84min. JJK Tommi Kari varoitus
89min. 5 – 1 Tommi Kari
90min. 6 -1 Niko Markkula
90min. JJK Niko Markkula varoitus
90min. JJK Anssi Viren varoitus

Yleisöä: 2 357