Raportti Edustus

AC Oulu koki toisen peräkkäisen tappion Ykkösessä. Jyväskylän Harjun stadionilla kotijoukkue JJK otti selkeän 3-0-voiton AC Oulun puolustuspelaamisen suosiollisella avustuksella.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Sateen kastelema, mutta erittäin hyväkuntoinen nurmi nosti harhasyöttöjen ja pallonmenetysten määrää. Ottelussa nähtiinkin paljon kaksinkamppailuja ja irtopalloja.

JJK siirtyi kuin varkain johtoon ottelun 22. minuutilla. AC Oulun paitsiolinja petti ja Topi Järvinen pääsi siirtämään pelivälineen helposti maaliin 2v1-tilanteesta. Maalin jälkeen peli hieman rauhottui ja molemmat joukkueet saivat pidempiä syöttökompinaatioita. Jakson edetessä oululaiset pitivät palloa enemmän, mutta maalipaikoilla ei juhlittu kummassakaan päädyssä.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli hyvin – se sai heti ensimmäisellä minuutilla laukaisupaikan, mutta David Monsalve nappasi pallon syliin. Tilanteessa heijastui kuitenkin toisen jakson teema – JJK hyökkäsi nopeasti ja hanakasti, mutta oli uhrautuvainen ja hyvin organisoitu puolustussuuntaan. AC Oulun syöttöpeli ja ote parani jakson edetessä, mutta murtauminen ja huippupaikkojen luominen tuotti tuskaa. Hyvä kiri tyssäsi kuitenkin 69. minuutilla – Janne Hietanen ei nähnyt selän takaa tulevaa Tommi Karia tilanteessa, jossa pallo olisi voitu siivota kauas omalta maalilta. Kotijoukkueen kapteenilla oli helppo työ siirtää kettupaidat kahden maalin karkumatkalle.

Maalin jälkeen AC Oulu siirtyi kolme miehen alakertaan. Muutos ei tuonut toivottua tulosta kotijoukkueen jatkaessa tiivistä ja uhrautuvaa puolustamista. JJK pääsi muutamaan vastahyökkäykseen ja lopulta viimeisen naulan oululaisten arkkuun löi Robert Taylor kun pelikello tikitti 88. minuutilla.

AC Oulu koki sarjassa toisen peräkkäisen tappion. Ottelun jälkeen päävalmentaja Rauno Ojanen oli murheellista miestä.

– Ei tuollaisilla virheillä voi saada mitään. Me pelattiin jälleen kerran ihan hyvää pallollista peliä, mutta yksi tai kaksi virhettä ja omissa soi. Totta kai vastustajan tekeminen helpottuu, kun pelaa johtoasemassa, Ojanen manasi.

– Joukkuetta koetellaan tällä hetkellä, mutta tästä noustaan vain hyvällä omalla tekemisellä ja yhdessä. Seuraavassa pelissä on aika näyttää, Ojanen jatkaa.

Kotijoukkueen pääkäskyttäjä Juha Pasoja oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

– Tiedän miltä Ranesta tuntuu – olen ollut samassa tilanteessa useaan kertaan. On pelattu hyvin, mutta vastustajat ovat rokottaneet helposti. Tänään me pelasimme uhrautuvasti ja voitimme paljon kakkospalloja. Saatiin pidettyä Oulu poissa maalipaikoilta ja olen tyytyväinen muutenkin tekemiseen, Pasoja tiivistää.

Ottelupöytäkirja>>