Raportti Edustus

AC Oulu koki niukan 1-0 (1-0) tappion Ykkösen kärkipäähän kaavailtua SJK:a vastaan lauantaina pelatussa Tammiturnauksen pronssiottelussa.

Lähtökohdat otteluun eivät olleet AC Oulun kannalta suotuisat. Perjantain ottelussa pieniä kolhuja saaneet Mika Nurmela ja Matias Ojala joutuivat jättämään ottelun väliin. Kuumeilun takia perjantain ottelun missannut kapteeni Jani Kauppila sen sijaan näytti mistä mies on veistetty; hän nimittäin ajoi omalla autolla Pietarsaareen pelaten hyvän ottelun.

Ottelun alku oli vaikea. SJK:n kokenut ryhmä sai AC Oulun nuoren joukkueen ahtaalle. Lopulta ottelun ainoaksi jääneen maalin viimeisteli seitsemän minuutin kohdalla Kim Palosaari. Ensimmäinen jakso meni kokonaisuudessaan kotijoukkueena olleelle SJK:lle. AC Oululla oli toki omat hyvät hetkensä.

Toinen jakso oli kuitenkin huomattavasti parempaa peliä AC Oululta. Pallo liikkui varsin mallikkaasti nopeilla, hyvillä syötöillä ja ensimmäisellä jaksolla epäonnistunut prässipelaaminen tuotti paljon pallonriistoja jo hyökkäyspäässä. Paras maalintekotilanne oli Eetu Uusitalon läpiajo, mutta tällä kertaa hän epäonnistui. Hyvä toinen puoliaika ei siis tuonut tarvittavaa tasoitusmaalia ja SJK vei ottelun ja pronssimitalit nimiinsä.

– Tottakai häviö on aina häviö, mutta kyllä meidän täytyy olla ylpeitä toisen jakson parannukseen. SJK tulee olemaan varmasti korkealla ensi kesän Ykkösessä ja heillä oli täällä mukana laaja sekä erittäin laadukas ryhmä, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kommentoi ottelun jälkeen.

– Meillä oli tänään avauskokoonpanossa peräti seitsemän 90-luvulla syntynyttä pelaajaa ja vaihdosta tuli kolme lisää. He laittoivat ennakkoluulottomasti SJK:n kokeneen ja nimekkään joukkueen ahtaalla, mutta myös parannettavaa jäi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa valmistautumista kohti kesää nyt, kun tiedämme missä menemme, Malinen jatkaa.

AC Oulun kokoonpano:

Juhani Pennanen

Jere Moilanen
Lassi Nurmos
Juho Meriläinen
Roope Blomberg (65 Tuure Siira)

Arttu Hinkula
Jani Kauppila
Joni Mäkelä (65 Juuso Haapala)

Dritan Stafsula
Eetu Uusitalo (78 Joonas Sohlo)
Arttu Siira (78 Vesa Verronen)

AC Oulun harjoitusottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina, kun Arina Areenalle vieraaksi saapuu entisen AC Oulun pelaajan Mika ”Diego” Lähderinteen valmentama PK-37.