Laivastonsinisten upeat otteet saivat jatkoa lauantai-iltana, kun Raatin Stadionille vieraaksi tullut Seinäjoen Jalkapallokerho kaatui maalein 1-0. Ottelun ainoasta osumasta vastasi ensimmäisen kerran urallaan Veikkausliigassa osunut 19-vuotias Onni Suutari.

AC Oulun otteluruuhka, 8 peliä kuukauden sisällä, huipentui kotiottelussa SJK:ta vastaan. Vierailijat olivat keränneet kolmesta edellisestä pelistään seitsemän pistettä, joten luvassa oli kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli AC Oululta pelillisesti erittäin vahva esitys ja vierailijat pidettiin poissa maalipaikoilta kokonaan. Ensimmäisen kerran kotijoukkue oli lähellä onnistumista 20. peliminuutin jälkeen, kun Onni Suutari laukoi tulisesti boksissa, mutta SJK:n veräjänvartija Markus Uusitalo sai torjuttua kovan vedon. Toinen huippupaikka tuli argentiinalaiskärki Michael Lopezille vain minuutti ennen taukovihellystä. Niklas Jokelainen antoi vasemmalta keskityksen maata pitkin maalin eteen, mutta jälleen Uusitalo onnistui torjumaan jaloillaan Lopezin ohjauksen.

Tauon jälkeen SJK oli tarjota shokkihoitoa kotijoukkueelle, sillä 50. peliminuutilla Josepablo Monreal puski pallon maaliin vasemmalta annetun sivuvaparin jälkitilanteesta. Monreal oli kuitenkin tilanteessa paitsiossa ja osumaa ei siis hyväksytty.

Ottelukellon näyttäessä 61. peliminuuttia aloitti 17-vuotias Otso Liimatta pitkän kuljetuksen omalta kenttäpuoliskolta. Pallo pysyi jaloissa SJK:n pelaajien estelyistä huolimatta ja vastustajan rangaistuspotkualueen rajalla nuorukainen löysi tarkalla syötöllään boksista Onni Suutarin. Tätä ennen vielä liigassa maaleitta esiintynyt Suutari teki taitavan harhautuksen ja ampui upeasti vasemmalla jalallaan pallon maalin ylänurkkaan. Näin kotijoukkue siirtyi vähintäänkin ansaitusti ottelussa johtoon.

Maalin jälkeen AC Oulu jatkoi vahvoja otteitaan pallollisena ja onnistui pääasiassa jäädyttämään SJK:n maalintekotilanteet. Kertaalleen kuitenkin vierailijoiden Denys Oliinyk pääsi laukomaan vaarallisesti boksissa, mutta Calum Ward venyi hienoon torjuntaan takanurkkaan suuntautuneeseen vetoon.

Suutarin debyyttimaali Veikkausliigassa riitti lopulta täyteen pistepottiin ja samalla oma maali onnistuttiin pitämään puhtaana kolmatta kertaa tänä vuonna sarjapeleissä.

Voiton myötä AC Oulu nousi Veikkausliigan sarjataulukossa jo kolmannelle sijalle, sillä päivän kierroksen muut ottelut päättyivät tasapeleihin. Seuraavaksi on edessä maaottelutauko ja pelit Veikkausliigassa jatkuvat laivastonsinisten osalta vasta 18. kesäkuuta, kun edessä on pitkä reissu Helsinkiin HJK:n vieraaksi.

Mielestäni joukkueemme suoriutui pelistä hyvin. Ottelusuunnitelmamme puolustaessa ja hyökätessä toimi lähes kaikilla pelin osa-alueilla, vain maalinteossa jäi vähän toivomisen varaa. En halua kuulostaa ylimieliseltä, mutta mielestäni lopputulos oli tiukempi siihen nähden miten suoriuduimme kentällä. Ehkäpä yksi lisämaali olisi ollut oikeutettua, koska loimme maalipaikkoja yksi toisensa jälkeen. Lisäksi pelin hallitseminen pallon kanssa sekä vastaprässätessä oli joukkueeltamme erinomaista, yksi parhaista suorituksistamme liigapeleissä. Seuraavaksi on aika lomailla ja kaikki ansaitsevat pari vapaapäivää, koska kahdeksan peliä kuukauden sisään on liian paljon. Tämän ajanjakson aikana menetimme joitain pelaajia, koska kuormitusta tuli liikaa. Nyt on myös aikaa osalle pelaajista toipua vammoista, sillä kaikkia tullaan tarvitsemaan vielä kauden aikana.