AC Oulu takoi taululle tylyt 7-0-lukemat sunnuntain harjoitusottelussa Kakkosen ORP:a vastaan. AC Oulun maaleista vastasivat kolmesti iskenyt Joni Mäkelä, kaksi osumaa viimeistellyt Tashan Adeyinka sekä kerran osuneet Matias Ojala ja Vesa Verronen.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä. ORP on selvästi lataunut ottelun ensimmäisille minuuteille ja se onnistuikin prässäämään tehokkaasti AC Oulun avauspelaamista. Kymmenen minuutin kohdalla ote kääntyi kuitenkin yhä selvemmin kotijoukkue AC Oululle. Avausmaalia jouduttiin hyvistä tilanteista huolimatta odottamaan kuitenkin 21. peliminuutille saakka – oikeana laitapuolustajana avausjakson pelannut B-juniori-ikäinen Akseli Kalermo pelasi itsensä laidalta läpi ja tarjoili paikan Mäkelälle, joka ei erehtynyt. Vain minuutti myöhemmin AC Oulu iski tilanteen 2-0:aan. Juho Meriläinen riisti pallon keskialueella, siirsi pallon vasemmalla laidalla viilettäneelle Tommi Haanpäälle, jonka nappikeskitys löysi eilen Ouluun lentäneen Tashan Adeyinkan, jonka nätti viimeistely suoraan ilmasta ei jättänyt maalivahti Kalle Rönkölle sanan sijaa. Korkealla pelannut ORP:n linja oli jatkuvasti vaikeuksissa AC Oulun hyökätessä. Seuraava osuma oli vuorossa 27. minuutin kohdalla Mäkelän karattua läpiajoon – nätti nosto yli Rönkön ja tilanne 3-0. Matias Ojala lisäsi laivastonsinisten johtoa 35. minuutin jälkeen ollen irtopallossa terävimpänä paikalla. AC Oululla oli useita tilanteita lisätä johtoaan, mutta tauolle siirryttiin siis 4-0-lukemissa.

Puoliajalla AC Oulu suoritti kaksi pelaajavaihtoa, kun A-junioreiden peliin liittyneet Arttu Hinkula ja Matias Ojala tekivät tilaa Sami Hyväriselle ja Juha-Matti Huikarille. Lassi Nurmos, Henry Mäkäräinen, Tuure Siira sekä Aapo Heikkilä olivat sivussa ottelusta – kolme ensimmäistä A-junioriottelun vuoksi ja viimeisin pienen nilkkavamman estäessä täysipainoisen pelaamisen. Toinen puolikas alkoi avausjakson kaltaisesti – ORP tuli pukuhuoneesta täynä tarmoa, mutta maalintekoyritykset jäivät lopulta heikoiksi. AC Oulu otti tilanteen kuitenkin nopeasti haltuunsa. 59. minuutin kohdalla oli Mäkelän hattutemppu valmis – Haanpään keskityksestä pallo verkkoon tällä kertaa puskemalla. Lisää oli luvassa viisi minuuttia edellisestä – kovassa vireessä oleva Adeyinka iskee maalin vasemman jalan laukauksella. AC Oulu loi maalipaikkoja tämänkin jälkeen kiitettävällä tahdilla, mutta lisäosumia ei aivan vielä nähty. Illan viimeisen ja 7-0-lopputuloksen viimeisteli vaihdosta sisääntullut syntymäpäiväsankari Vesa Verronen, Dritan Stafsulan läpisyötöstä. Ottelun lopussa tempo hieman laski ja lisäosumia ei enää nähty. Näin ollen AC Oululle selvä 7-0-voitto.

– Ennen ottelua painotin nöyryyttä omaan pelaamiseen sekä hyvää pallotempoa – onnistuimme molemmissa kiitettävästi viimeistä kymppiä lukuunottamatta, joka meni hieman pelailuksi osittain tilanteesta johtuen. Lisäksi harjoituskauden ensimmäinen nollapeli lämmittää tietysti mieltä, AC Oulun päävalmentajan tonttia ansiokkaasti tuurannut apuvalmentaja Ilkka Matila kommentoi.

– Sarjakausi alkaa lähestyä ja sen täytyy näkyä jo otteissa. Toisaalta olisimme voineet tehdä paljon enemmänkin maaleja – hyökkäyspeli oli tänään laadukasta. ORP tuli jaksojen alussa kovasti päälle, mutta kuten kuuluu emme menettäneet malttia vaan pystyimme nopeasti ottamaan tilan haltuun, Matila jatkaa.

AC Oulu jatkaa harjoitusotteluitaan torstaina 28.3., kun Veikkausliigajoukkue FF Jaro saapuu Arina Areenalle mittaamaan oululaisten tason.