AC Oulun vierailu Telia 5G Areenalla ei sujunut suunnitelmien mukaan. Kotijoukkue HIFK otti 3-0-voiton.

Lähtökohdat otteluun olivat AC Oulun kannalta haastavat. Sairastuvalta löytyvät tällä hetkellä topparit Lassi Nurmos ja Markus Heikkinen sekä hyökkääjä Topi Järvi. Lisäksi David Ramandingaye sovitti ottelussa pelikieltoa. Siitä huolimatta vieraiden olisi pitänyt pystyä parempaan.

Avausjaksolla edettiin suhteellisen tasaisissa merkeissä. Sitten 23. minuutilla vanha koira puri omiaan, kun viime kaudella AC Oulua edustanut Tuomas Mustonen puski Matias Hännisen keskityksen maaliin. Avausjaksolla ei maalin lisäksi suuria nähty, joten tauolle siirryttiin 1-0-kotijohdossa.

Toisella jaksolla AC Oulun peli piristyi ja se sai painetta HIFK-maalille. Palkinto rangaistuspotkun muodossa nähtiin 72. minuutilla, kun Tuukka Kurki joutui rikkomaan boksin sisällä. Pallon taakse asteli Alberto Alvarado Morin, mutta Daniel Kollar venyi upeaan torjuntaan. Tämän jälkeen vieraiden peli lopahti ja kotijoukkue pääsi naulaamaan pelin 80. minuutilla, kun rangaistuspotkun aiheuttanut Kurki nousi sankariksi iskemällä pelin ensin lukemiin 2-0:aan ja viisi minuuttia myöhemmin loppulukemiksi 3-0.