Helsinkiläisjoukkue saapui sunnuntaiksi Raatiin eurokarsintapeliin Romaniasta. Tulevassa illan pelissä panoksena on HJK:lle sarjakärkisijan vahvistaminen ja AC Oululle yläloppusarjapaikan pitäminen. Yleisön lehtereilläkin on hyvä määrä katsojia, ja silmäpareja on Raatissa yli 3000.

Ottelun avauskokoonpanosta huomattavaa on, että maalipörssin johtaja Bojan Radulovic sekä hyvin pelannut Topi Keskinen aloittavat vaihtopenkillä.

Ottelu alkaa vauhdikkaasti, ja HJK ottaa pelistä hallinnan. Helsinkiläiset pystyvät kontrolloimaan palloa monella eri osa-alueella ja pyrkivät etenemään laivastonsinisten puolustusalueelle monipuolisesti. Oululaiset kuitenkin pystyvät ensimmäiset 20 minuuttia pitämään HJK:n poissa vaarallisimmilta paikoilta ja luomaan vaarallisia hyökkäyksiä tilanteenvaihdoista. 27. peliminuutin kohdalla nähdään ensimmäinen maali. Japanilaisen Atom Tanakan syöttö tavoittaa Miro Tenhon, joka sijoittaa pallon verkon perukoille Calum Wardin selän taakse.

Laivastonsiniset pystyvät tappioasemassa luomaan hyviä hyökkäyksiä, mutta viimeinen silaus hyökkäyksille on oululaisilta hukassa. Ensimmäisellä puoliajalla AC Oulu pystyy luomaan 5 laukausta maalia kohti, mutta yksikään ei mene maaliin asti. Tauolle mennään HJK:n 1-0 johdossa.

Raatissa tunnelma kohenee toisen puoliajan alkaessa 3200 silmäparin edessä. HJK aloittaa vahvasti ja pyrkii hallitsemaan palloa vielä enemmän. Maalipaikkoja nähdään molemmissa päissä, joista AC Oulun paikat tulevat suurimmaksi osaksi pallonriistojen jälkeisistä hyökkäyksistä. Kun peliä on pelattu tunti, AC Oulu tuo kentälle lisää hyökkäysvoimaa Onni Suutarin ja Lucas Moraiksen merkeissä. Vaihdoista huolimatta seuraava maali kolahtaa oululaisten päässä. Helsinkiläisten laitapakit ovat tällä kertaa asialla, kun Kevin Kouassivi-Benissan vapauttaa Tuomas Ollilan toiselta laidalta maalintekoon. Maalista kerkeää kulua 10 minuuttia, kun sama kaksikko luo HJK:n 3-0 maalin. Kouassivi-Benissan tarjoilee ja Ollila naulaa illan toisen maalinsa.

Maaleitta ei kuitenkaan jää kotijoukkue. Englantilainen maalitykki Ashley Coffey on taas asialla, kun vasemman jalan tykki laulaa ja Ash laukoo pallon kovaa kimmokkeen kautta etukulmaan. Tämä jää myös ottelun viimeiseksi maaliksi. Lopputulos: AC Oulu 1 – HJK 3.