AC Oulu ja FC Haka kohtasivat sunnuntaina Raatissa. Pisteet matkasivat tärkeän ottelun päätteeksi Valkeakoskelle 0-1 loppulukemin.

FC Haka oli tullut Ouluun puolustamaan tosissaan, kun alakerrassa oli rivissä puolet kenttäpelaajista. AC Oulu törmäsi tuohon muuriin ja jäi maalitta sunnuntai-illan runkosarjan päätöksessä. Vaikka lopun takaa-ajovaiheessa päästiin lähelle, mutta niin kuin se vanha sanonta sanoo, että “lähellä kävi, mutta niitä ei lasketa”.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta FC Haka sai ottelusta pienen hallinnan, kun he pääsivät johtoasemaan yhdeksännellä peliminuutilla. Koskilaiset saivat kulmatilanteen, kun Alexandar Vucenovic pääsi vasemmalta nokikkain Yann Fillionin kanssa, mutta tässä vaiheessa hän pystyi pitämään vielä maalinsa puhtaana. Kulmatilanteessa Janne-Pekka Laineen keskitys tipahti suoraan maalin etutolpalle Jere Kallisen päähän, jonka epäonninen pusku suuntautui suoraan takatolpalle, josta Luiyi de Lucas pääsi puskemaan pallon maaliin.

AC Oulun Anselmi Nurmela sai katkaistua reilun 15 minuutin pelin jälkeen koskilaisten rakentelun heidän omalla alueellaan. Irtopallo päätyi Sergei Eremenkolle, joka keskitti oikealle laidalle Usman Salelle. Hän puolestaan keskitti maalin eteen ja pallo päätyi lopulta boksin toiselle laidalle Lucky Oparalle monen pelaajan kautta. Opara pääsi ampumaan läheltä, mutta pallo painui yli maalin.

Reilu viisi minuuttia myöhemmin Rafinha vapautti Usman Salen oikealla laidalla jälleen vauhtiin hyvällä pitkällä syötöllä. Hyökkääjä antoi pikkunäppärän syötön alaspäin Eremenkolle, joka päätti ampua vastapalloon. Tällä kertaa pallo painui yli maalin.

Kun pelikello oli jo kiirinyt 29. minuutille Magnus Breitenmoser antoi omalta alueelta syötön vasempaan laitaan juoksussa olevalle Dennis Salanovićille. Hän kuskasi pallon aina boksin sisään ja leikkasi keskelle kahden Hakan puolustajan yrittäessä lyödä jarruja kiinni. Salanović pääsi ampumaan hyvästä paikasta, mutta veto ei ollut täysin onnistunut, joten nuori maalivahti Aatu Hakala pääsi koppaamaan pallon hanskoihinsa.

Reilun 31 peliminuutin jälkeen oli Hakan vuoro katkoa oululaisten hyökkäyskuviot ja kääntää nopeasti ylöspäin. Seth Saarinen pääsi katkaisemaan, joka syötti oikealle laidalle Ishmael Yarteylle. Hän jatkoi pallon yhdellä kosketuksella keskelle Vucenovicille, joka pääsi toistamiseen nokikkain Fillionin kanssa, mutta jälleen pallo ei mennyt maaliin, vaan painui vasemmalta ohi.

Ensimmäisen jakson lopussa Yartey pääsi nousemaan oikeaa laitaa aivan boksin rajalle, josta hän päätti lähteä vetämään. Pallo päätyi kuitenkin jonkin verran ohi maalin takanurkasta.

Toisella jaksolla AC Oulun takaa-ajo alkoi pikku hiljaa ja paine Hakan maalille kasvoi läpi jakson. Vajaan 55 minuutin pelin kohdilla Lucky Opara pääsi heittämään rajaheittoa hyökkäyspäässä. Heitto kaartui etutolpalle Salelle, jonka pusku painui kohti alanurkkaa, mutta Hakan Hakala kerkesi syöksyä väliin.

Oulun kulmaa siirtyi antamaan Sergei Eremenko ja hänen laittama keskitys päätyi maalin eteen. Maalivahti Hakala pääsi nyrkkeilemään palloon ja irtopallo päätyi suoraan Jere Kalliselle. Hän pääsi vetämään kunnolla, mutta tällä kertaa tulinen maannuolijainen panui vain hieman ohi maalista.

Pelin ollessa 77. minuutilla pääsi oululaiset kulmatilanteesta yrittämään tasoitusta. Ruxi keskitti kulman komeana kaaripallona etutolpalle, johon Lucky Opara pääsi puskemaan. Osuma palloon oli liian ohut ja pallo jatkoi matkaa ohi takatolpan ulos kentältä.

Pari minuuttia myöhemmin oululaisten jo siirryttyä rajuun takaa-ajomoodiin Rafinha syötti läpi keskialueen Hakan puolustuslinjassa olleelle Salanovićille. Hän ei kuitenkaan pystynyt murtautumaan linjasta, vaan syötti oikealla laidalla vauhdissa olleelle Salelle. Hän nousi nopeasti kohti maalia ja pääsi boksin sisällä nokikkain Hakan maalivahdin kanssa, mutta veto päätyi hyvin vastaan tulleeseen Hakalaan.

AC Oulun paine jatkui vimmattuna ja oululaiset pääsivätkin hyvään maalintekosaumaan taas reilun 85 minuutin jälkeen vapaapotkun muodossa. Noin 30 metristä keskeltä kenttää pääsi Eremenko tykittämään suoraan maalia kohti. Jälleen kerran maalivahti Hakala kerkesi näppeineen pallon tiellä ja torjui vedon yli maalin.

Oulun painostaessa ylhäällä 88. minuutilla aukesi myös koskilaisille maalipaikka. Vaihdosta kentälle tullut Logan Rogerson pääsi vasemmalta pienestä kulmasta Fillionia vastaan, mutta punainen muuri esti maalintekoaikeet.

Viimeisellä minuutilla pääsi jälleen Sergei Eremenko yrittämään samasta kohtaa kuin aiemmin. Nyt tilanne aukesi, kun Nurmela sai Hakan purkupallon ja syötti Eremenkolle. Hän ampui tulisesti maalia kohti, mutta tällä kertaa pallo osui ristikkoon.

Lisäajan viimeisillä hetkillä AC Oulu sai vielä viimeisen mahdollisuuden, kun päätuomari vihelsi vapaapotkun Laivastonsinisille aivan boksin reunalle. Jälleen Eremenko vetämään, mutta pallo osui suoraan Hakan muuriin, jonka jälkeen kuului jo päätösvihellys.

Näin sinetöityi runkosarjan päätteeksi sijoitus alemman loppusarjan huonommalle puolelle. Tämä tarkoittaa sitä, että AC Oulu pelaa vain kaksi kotiottelua. Loppusarja alkaa joka tapauksessa sunnuntaina FC Hakaa vastaan, mutta torstain ottelu FC Haka – HIFK lopputulos määrittää, että pelataanko Oulussa vai Valkeakoskella.