Rovaniemen Palloseura nappasi 2-0-voiton AC Oulusta Ystävyyskaupunkiturnauksen avausottelussa. Vapaapotkusta osunut Emenike Mbachu ja rangaistuslaukauksen verkkoon toimittanut Aleksander Kokko vastasivat rovaniemeläisten maaleista.

Ottelu käynnistyi AC Oulun kannalta mahdollisimman synkästi. RoPS sai vapaapotkun 18 metrin paikkeilta, kun ottelu oli ehtinyt vanheta vain kolme minuuttia. Emenike Mbachu tulitti kierteisin kudin kahden tolpan kautta ohi loisto-ottelun pelanneen Tommi Lindholmin. AC Oulu toipui RoPS:n salama-alusta hitaasti, mutta pelin edetessä oululaiset ottivat pallonhallinnan itselleen. Liigan noussut ja vahvistuksia riveihinsä hankkinut RoPS puolusti kuitenkin kurinalaisesti onnistuen tyrehdyttämään AC Oulun hyökkäyspeliä. Avausjakson paras paikka rovaniemeläisten päädyssä nähtiin 11. minuutin kohdalla Tommi Haanpään katkaistessa huolimattoman RoPS-syötön – hyvän haaston päätteeksi Haanpään vasemman jalan laukaus päätyi kuitenkin aivan tolpan juureen, mutta AC Oulun kannalta väärälle puolelle. Avausjakso jatkui AC Oulun pitäessä palloa RoPS:n kytätessä virheitä ja iskiessa vastaiskuja terävästi. 17-vuotias Lindholm oululaisten maalilla torjui mallikkaasti mm. Kokon ja Antti Peuran lähentelyt. Entisen AC Oulu-pelurin Joonas Pennasen kudin eteen ehti vain poikkipuu. Näin ollen tauolle siirryttiin vierasjohdossa.

Toiselle jaksolle AC Oulu tuli hyvällä ilmeellä. Puoliajalla keitetyt liemet tehosivat alkuun hyvin ja tilaa löydettiin aluksi hyvin RoPS:n tiukkojen linjojen välistä. Tämän johdosta jälleen pirteästi esiintynyt Aapo Heikkilä sai usean paikan haastaan vahvaa RoPS:n topparikalustoa, mutta läheltä piti tilanteet kääntyivät ainoastaan AC Oulun kulmapotkuiksi. 52. minuutin kohdalla viime kauden Ykkösen maalikuninkuuden voittanut Kokko saa loistopaikan AC Oulun keskialueen menetyksen seurauksena syntyneestä vastahyökkäyksestä, mutta Lindholm venyy jälleen pallon tielle. Kolme minuuttia tämän jälkeen AC Oulun Mika Nurmela tarjoaa Haanpäälle loistavan pystysyötön, mutta vikkelän hyökkääjän avopaikka jää valitettavasti käyttämättä. Tunnin pelin jälkeen RoPS onnistuu jäädyttämään AC Oulun hyvän vaihteen ja kääntämään ottelun lopulta itselleen. Ataullah Guerra, Kokko, Ville Saxman ja kumppanit saivat kokea yrityksissään Lindholmin paremmaksi. Pelikellon näyttäessä 67. minuuttia Nurmela lataa oikean jalkansa ja pallo löytää tiensä maaliin – ainakin kuuluttajan mukaan. Todellisuudessa pallo venyttää verkkoja ainoastaan niukasti maalin väärältä puolelta. Ottelun lopullinen ratkaisu nähdään 70. minuutin kohdalla, kun Derbyshire joutuu kaatamaan Kokon rangaistuspotkun arvoisesti vastahyökkäyksen päätteeksi. Kokko viimeistelee itse hankkimansa pilkun varmasti. Osuman jälkeen oululaiset eivät enää onnistuneet haastamaan vahvempaansa, vaan RoPS hoiti lopun helposti kotiin vieden voiton mukaansa Rovaniemelle.

– RoPS pelasi hyvin ja oli selkeästi parempi. Avausjaksolla emme onnistuneet avaamaan peliä niin, että olisimme päässeet keskikentällä riittävästi heidän linjojen väleihin. Tämän takia peli pyöri liikaa meidän alakerrassa ja hyökkäyksemme eivät olleet riittävän vaarallisia. Toisen jakson alussa paransimme kyseistä asiaa huomattavasti, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. Tunnin pelin jälkeen RoPS riisui meidät lopullisesti aseista ja tipuimme heidän vauhdista, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tiivistää.

– Valmistautuminen otteluun ei ollut paras mahdollinen vanhojen tanssien ja penkkareiden vuoksi. Lisäksi Hietsu (Janne Hietanen) ja Matias (Ojala) joutuivat jättämään pelin väliin kuumeilun ja pikku vammojen takia. Peli osoitti jälleen sen, että hyvillä syötöillä ja tarpeeksi rohkealla pelaamisella pystymme hallitsemaan pelejä myös kovia joukkueita vastaan. Peli osoitti myös sen, että huonoilla syötöillä ei ole mitään asiaa mihinkään, Ojanen jatkaa.

AC Oulun paidassa esiintyi myös uusi testimies. Brittiläinen Louis Morrison Derbyshire pelasi täydet minuutit oikean topparin tontilla.

– Yhden pelin perusteella emme tee päätöksiä. Hänessä oli paljon hyvää, mutta myös puutteita. Haluamme saada paremman kuvan hänen pelaamisestaan ja toivottavasti se tapahtuu ottelussa, jossa koko joukkue on paljon parempi kuin tänään, Ojanen pyörittelee.

AC Oulu jatkaa Tammiturnausta huomenna klo 16:00 alkavassa ottelussa, jossa vastaan asettuu IFK Luleå.