Raportti Edustus

Veikkausliigakauteen valmistautuva Rovaniemen Palloseura vei nimiinsä harjoitusottelun AC Oulua vastaan. Rovaniemeläiset siirtyivät 3-0-johtoon Emenike Mbachun, Ville Saxmanin ja Simo Roihan osumilla. AC Oulun kavennuksesta vastasi Matias Juntunen.

Päivän vastustaja tiedettiin äärettömän kovaksi, eikä keskiviikkona pelattu Suomen Cupin ottelu ollut paras mahdollinen valmistautuminen kovaan vääntöön. Jobin postia oululaisten riveihin tuli ennen ottelua, kun Aleksi Lappalaisen keskiviikkona saama nilkkavamma esti pelaamisen. Pekka Räisäsen nivunen sanoi itsensä irti puolestaan lämmittelyssä. ”Pehun” paikan topparina otti vahvasti esiintynyt vanha tuttu Patrice Ollo.

RoPS sai ensimmäisen maalipaikkansa jo toisella peliminuutilla, kun Mika Lahtinen pääsi yrittämään hyvästä paikasta. Laukaus kuitenkin epäonnistui ja pallo painui ohi maalin. Tämän jälkeen ottelu tasoittui ja molemmat saivat pelattua muutaman pitkän hyökkäyksen. AC Oulun syöttöpeli oli hyvällä tasolla ja RoPS ei saanut otetta itselleen. Seuraava maalipaikka siunautui kuitenkin RoPS:lle, kun Petteri Pennanen pääsi laidalta nokikkain maalissa pelanneen Juha-Matti Savolaisen kanssa, mutta laukaus painui ohi. AC Oulun ensimmäinen maalipaikka tuli kulmapotkusta Joonas Sohlolle, mutta RoPS onnistui sutimaan pallon väljemmille vesille.

Ottelun avausmaali on tosiasia, kun 15 minuuttia on kamppailua käyty – Emenike tulittaa vasurillaan pomppupalloon 20 metrin tuntumasta ja pallo livahtaa maskissa olleen Savolaisen käsien välistä maaliin saakka. Pelikellon raksuttaessa 35. minuuttia esittää Nicolas Otaru ovelan laukauksen pomppivaan palloon, mutta tulinen kuti painui sekin ohi maalin. Myös AC Oulu ja Anselmi Nurmela esittää kovan kaukolaukauksen, mutta Oskari Forsman RoPS-maalilla onnistuu pelastaan tilanteen kulmapotkuksi. Aivan ensimmäisen puoliajan viimeisillä hetkillä siirtyy RoPS 2-0-johtoon – Ville Saxman jää aivan vapaaksi pilkun tuntumaan ja hänellä on helppo työ siirtää napapiirin sankarit kahden maalin karkumatkalle.

Toisella puoliajalle laajalla ringillä paikalla ollut RoPS suoritti peräti viisi pelaajavaihtoa. Heti ensimmäisellä minuutilla sisääntullut Jani Virtanen esitti kierteisen vapaapotkun, mutta Savolainen venyy hyvään torjuntaan. Tämän jälkeen seuraavat kymmenen minuuttia pelattiin tasaisissa merkeissä. 65. minuutin kohdalla alkoi RoPS kova painostusjakso, AC Oulun hieman väsyessä. Paikat lisäosumiin tarjottiin muutamalle pelaajalle, mutta lähimmäksi jääneen yrityksen siivosi Ollo maaliviivalta. AC Oulun paras paikka järjesteltiin Sohlolle, mutta kikkarapään yrityksen torjuu välillä epävarmaa jalalla pelaamista esittänyt Saku-Pekka Sahlgren RoPS-maalilla.

Vaihdosta tullut Simo Roiha siirtää puskemalla rovaniemeläiset jo 3-0-johtoon, kun 76 minuuttia on ottelua pelattu. Tämän jälkeen molemmat joukkueet esittivät useita pelaajavaihtoja ja peli etsi itseään hetken. RoPS pääsi muutamaan paikkaan, mutta Savolainen oli mies paikallaan. Lopulta AC Oulu kaventaan lukemat 3-1:een, kun Matias Juntunen ja AC Oulusta RoPS-paitaan siirtynyt Lassi Nurmos esittävät päivän erikoisimman osuman potkaisemalla palloon yhtäaikaa – kierteinen pallo yllätti Sahlgrenin. Maalin jälkeen AC Oulu loi vielä kaksi hyvää paikkaa kaventaa, mutta Juntusen ja Pellumb Zelan vasurit torjui hienosti Sahlgren.

Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja näin ollen vauhdikas ottelu päättyi RoPS:n 3-1-voittoon.

– Älyttömän hienoa oli pelata näin kovaa RoPS:a vastaan. Heillä on todella hyvä joukkue ja täynnä hyviä pelaajia. Haastoimme heidät mukavasti, mutta kyllähän parempi oli parempi. Me saimme tästä paljon oppia ja uskoa tulevaan, pelaajat näkivät missä mennään, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kehuu.

– Vaikka turnauksen järjestelyt menivät vähän pieleen, niin oli kiva päästä pelaamaan AC Oulua vastaan isolle kentälle. AC Oululla on oma haastava pelitapa ja he pystyvät laittamaan kenelle tahansa hanttiin. Tänään meillä oli hieman hakemista etenkin isomman kentän kanssa, mutta kaikesta huolimatta ihan tyydyttävä tulos, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen veistelee.