Rovaniemen Palloseura oli tyly isäntä harjoitusottelussa. Napapiirin ylpeys kukisti AC Oulun lukemin 4-1.

Rovaniemen Keskuskentällä pelatussa ottelussa AC Oulu aloitti maalinteon 36. minuutin kohdalla – nopean vastahyökkäyksen jälkeen pallo ajautui vasemmalle Joonas Sohlolle, joka haki hienosti jalan vapaaksi ja pommitti kierteisen laukauksen ohi Saku-Pekka Sahlgrenin. Oululaiset eivät kauaa johtoasemasta päässeet nauttimaan, kun vain kaksi minuuttia johto-osuman jälkeen RoPS tuli tasoihin Aleksander Kokon lauottua pallon etuyläkulmaan. RoPS lisäsi johtoaan 43. peliminuutilla – asialla jälleen Kokko, joka karkasi läpiajoon keskeltä hieman paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta.

Toinen jakso eteni 2-1-tilanteessa aivan viimeisille minuuteille saakka, kunnes 89. minuutilla Kokko iski jo kolmannen maalinsa eli hattutempun. Tälläkin kertaa vahva keskushyökkääjä pääsi läpiajotilanteeseen nopean rovaniemeläishyökkäyksen johdosta. Ottelun lisäajalla iltapäivän ehdoton hahmo Kokko, kaunisteli lukemia vielä neljännellä maalillaan.

– RoPS oli jälleen meitä vahvempi, mutta meidän peli oli parempaa viime kohtaamiseen verrattuna. Lopussa tuli kaksi turhaa takaiskumaalia, jotka saivat tuloksen näyttämään turhan huonolta. Nyt suuntaamme katseet kohti ensi viikon TPS-ottelua. Meidän täytyy parantaa kuitenkin selvästi, jotta paljon kaivattu jatkopaikka irtoaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

Rauno Ojasen kevennetyt kommentit AC Oulun Instagramissa>>

AC Oulu mukana lauantaina Oulu loves me-tapahtumassa

Joukkueen taisteltua Rovaniemellä harjoitusottelussa, taisteli AC Oulu seurana rasismia vastaan Oulun Rotuaarilla Oulu loves me-tapahtumassa. Laivastonsinisiä edustivat toimiston Juho ”Äffä” Meriläinen sekä loukkaantumisen takia harjoitusottelusta sivussa ollut Pekka Welling.

Tapahtumassa AC Oulu pelasi jalkapalloa lasten ja nuorten kanssa sekä jakoi parhaista suorituksista AC Oulu aiheisia palkintoja.