AC Oulu hävisi katkerasti Turun Palloseuralle luvuin 0-1. Voittomaalin iski lisäajalla kulmapotkusta Mikko Hyyrynen.

AC Oulu aloitti ottelun Turun Palloseuraa vastaan muuttuneella kokoonpanolla. Markus Heikkinen teki paluun avaukseen ja samalla kotidebyytin Ykkösen otteluissa. Edellisen kerran ”Mako” nähtiin pelaavan Raatissa kaudella 1996 Oulun Palloseuran paidassa. Keskikentän pohjalle David Ramadingayen pelikiellon vuoksi nähtiin Anselmi Nurmela, joka pelasi kauden ensimmäiset minuutit Laivastonsinisissä. Lisäksi maaliin oli vaihdettu Johannes Wentin

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntämistä, eikä vaarallisilla maalipaikoilla herkuteltu. Gilbertolla oli parinkymmenen minuutin kohdalla mahdollisuus viedä isännät johtoon läpiajosta, mutta viimeistely-yritys meni ohi vasemmasta alakulmasta. AC Oulu piti pallonhallinnan itsellään, joten TPS:n oli vaikea käynnistellä hyökkäyksiään. Kentän huonon kunnon vuoksi pallon siirtely oli ajoittain vaikeaa.

Toinen puoliaika aloitettiin sekavissa tunnelmissa. AC Oulun puolustus sekoili tuon tuostakin ja TPS pääsi peliin paremmin mukaan. Loppua kohden peli kuitenkin tasoittua ja Laivastonsiniset nappasivat jälleen pallonhallinnan itselleen. 70. minuutilla TPS:llä oli mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta Johannes Wentin torjui upeasti. 80. minuutilla TPS:n Rasmus Holma rikkoi Gilbertoa keltaisen kortin arvoisesti. Varoitus oli Holmalle jo toinen, joten mies lähti suihkuun reilu 10 minuuttia ennen ottelun loppua. Lisäajan toisella minuutilla TPS sai kulmapotkun. Pallo pelattiin etutolpalle, josta sen jatkoi taidokkaasti maaliin kokenut kehäkettu Mikko Hyyrynen. AC Oulu ei tähän enään kerennyt reagoimaan, vaan pisteet matkasivat tällä kertaa katkerasti Turkuun.

Ottelua oli katsomassa 1042 katsojaa. Seuraavan ottelun AC Oulu pelaa vieraissa tulevana sunnuntaina, kun vastaan asettuu JJK. Ottelu Jyväskylässä alkaa 12.6. poikkeuksellisesti jo klo 13.30.