AC Oulu ja FC Jazz kohtasivat Ykkösen kuudenneksi viimeisellä kierroksella Raatin stadionilla. FC Jazz taisteli ottelusta 2-2 tasapelin, vaikka AC Oulu johti ottelua jo yhdessä vaiheessa 2-0. Samaan aikaan JJK voitti ja TPS hävisi, joten AC Oulu säilyi sarjataulukossa toisella sijalla maalieron turvin.

AC Oulu lähti otteluun muuttuneella kokoonpanolla, koska David Ramadingaye ja Gilberto olivat pelikiellossa. Uusina kasvoina avaukseen, verrattuna edelliseen otteluun, tulivat Henry MäkäräinenMarkus Heikkinen puolustukseen keskikentälle ja Juuso Kemppainen hyökkäykseen.

FC Jazz aloitti ottelun pirteästi ja ennakkoluulottomasti. Laivastonsiniset hallitsivat ottelun alkua, mutta hyökkäykset olivat liian hitaita ja tämän vuoksi tuloksettomia. Lisäksi hyökkäyksiä pyrittiin rakentamaan keskeltä laitojen sijaan, ja kun Jazzin puolustuslinja pelasi viidellä miehellä, murtautuminen oli tehty hyvin vaikeaksi. 36. minuutilla nähtiin upea yksilösuoritus, kun Rasmus Karjalainen katkaisi Jazzin hyökkäyksen ja kuljetti pallon nopeasti omalta puoliskolta Jazzin hyökkäyskolmannekselle. Sieltä syöttö maalinedustalle juosseelle Aristote Mbomalle, joka iski kauden 15. maalin ja samalla Laivastonsiniset 1-0 johtoon. Jazz sai vielä muutaman maalintekopaikan erikoistilanteista, mutta tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa.

Toisella puoliajalla Laivastonsiniset aloittivat pirteästi. Ensin Cephas Dokulla oli avopaikka siirtää AC Oulu johtoon. Muutama minuutti tästä Aristote Mboma ja Anselmi Nurmela tyylittelivät Laivastonsinisille jo turvallisen tuntuisen 2-0 maalin. Ja mitä vielä. Jazzin aloituksen jälkeen noin 30 sekunnin kuluttua AC Oulun puolustus Johannes Wentinin johdolla sähläsi vierasjoukkueen kavennuksen. Tästä Jazz sai luonnollisesti lisää pontta pelaamiseen, ja ottelun hallinta siirtyi porilaisille. 72. minuutilla se sitte tapahtui, mitä ei olisi saanu tapahtua. Markus Heikkisen ja maalivahti Johannes Wentinin syötellessä, Jazz-prässi puri ja pallo lirui kotijoukkueen maaliin Lassi Nurmoksen estellyistä huolimatta.

AC Oulu sai rakennettua vielä muutaman vaarallisen paikan, mutta kitkerääkin kitkerämpi maku jäi Laivastonsinisten suuhun tuomarin viheltäessä pilliin. Turvallisen tuntuinen 2-0 johto suli 2-2 tasapeliin sarjajumbo FC Jazzia vastaan. Vierasjoukkueen valmentaja Jani Uotinen on saanut porilaisjoukkueen aivan uuteen lentoon loppukaudeksi. Vaikka Laivastonsiniset pelasivat tasapelin, samalla JJK voitti kotona Grankulla IFK:n ja TPS hävisi KPV:lle. Se tarkoittaa sitä, että AC Oulu on sarjassa toisena tasapisteissä TPS:n kanssa 38:lla pisteellä. Sarjajohtaja JJK:lla pisteitä on 40.

Laivastonsiniset kohtaavat viikon päästä sunnuntaina vierasottelussa KPV:n kello 16 Kokkolan keskuskentällä. AC Oulun kannattajat järjestävät otteluun bussikuljetuksen. Täältä tullaan vielä!