AC Oulu voitti Ekenäs IF:n tapahtumarikkaassa ottelussa lukemin 5-3. Aristote Mboma iski ottelussa hattutempun.

AC Oulun Rauno Ojanen oli tehnyt Laivastonsinisten avauskokoonpanoon kaksi merkittävää muutosta. Henry Mäkäräinen pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa. Hänen roolinsa oli olla hyökkäävänä keskikenttäpelaaja. Tolppien väliin asteli Tommi Lindholm, joka on viimeksi pelannut virallisen ottelun Laivastonsinisssä kaksi vuotta sitten.

Ottelun alku oli sekava. Tuntui että molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia saada hyvä startti ottelulle. 11. minuutilla EIF:n Boubacar Kinda taisteli pallon itselleen rangaistusalueen sisällä ja laukoi vierailijat 0-1 johtoon helpon näköisesti. AC Oulu sai rakennettua pitkiä ja hyvän näköisiä hyökkäyksiä, mutta viimeistely ontui. 24. minuutilla ruuti muuttui kuivaksi, kun Gilberto keskitti komeasti oikealta laidalta suoraan Aristote Mbomalle, joka iski Laivastonsiniset tasoihin.

Alle 10 minuuttia tästä ja taas soi tammisaarelaisten maalissa. Asialla jälleen Mboma, joka iski päivän toisella osumalla AC Oulun ensikertaa johtoon ottelussa. Maalintekopaikan tähän maalin rakensi pirteästi läpiottelun pelannut laitapuolustaja Niilo Hautala. EIF ei kuitenkaan luovuttanut, vaan keskittyi kyttäämään vastahyökkäyksiä sekä luomaan erikoistilanteita. Viisi minuuttia ennen puoliaikaa erikoistilanteet tuottivat tulosta, kun Tamas Gruborovics iski vierailijat tasoihin kulmapotkusta.

Toisella puoliajalla AC Oulu nappasi pallonhallinnan itselleen. Pallonhallinta ei vaan valitettavasti tarkoita sitä että hallitseva osapuoli tekisi maaleja. Näin ei myöskään ollut toisen puoliajan alkupuoliskolla. Vierasjoukkueen vaarallinen kärkimies Sasa Jovovic niittasi 2-3 johtomaalin ottelun 63. minuutilla. Kotijoukkue oli taas tappioasemassa ja peli-ilme ei varmasti ollut päävalmentaja Ojasen pelikirjan mukainen. Ojanen suoritti tärkeitä vaihtoja toisen puoliajan loppupuoliskolla, kun sisään tulivat Miroslav Paunovic, Juuso Kemppainen sekä Rasmus Karjalainen

87. minuutilla Niilo Hautala keskittää ja vaihdosta tullut Juuso Kemppainen tuo kotijoukkueen tasoihin erinomaisella syöksypuskulla. Lisää oli tulossa. Lisäajan toisella peliminuutilla Miroslav Paunovic syöttää loistavan syötön linjan taakse Aristote Mbomalle, joka viimeistelee hattutempun. Lisäaikaa pelattiin vielä viisi minuuttia lisää. Viimeisellä minuutilla Laivastonsinisten laituritaikuri Gilberto haastaa EIF-puolustusta rangaistualueen sisällä ja hankkii isännillä vielä rangaistuspotkun. Rangaistuspotkun laittoi varmasti sisään David Ramadingaye

Näin AC Oulu nappaa loistavat kolme pistettä EIF:n kustannuksella. Peli ei puolustussuuntaan varmasti aina näyttänyt siltä kuin pitäisi, mutta onneksi hyökkäyspeli toimii. Puolustuslinjaan on tulossa lisää johtajuutta, kun kokenut kehäkettu Markus Heikkinen palaa lähitulevaisuudessa pelaavaan kokoonpanoon. Yleisöä helteiseen Raattiin oli saapunut yli 1400 katsojaa.

Seuraava ottelu ja samalla kotiottelu on jo tulevana sunnuntaina 5.6. kello 18.30, jolloin vastassa on Suomen toiseksi menestynein jalkapalloseura FC TPS.