Raportti Edustus

AC Oulu palasi voittojen tielle dramaattisessa ottelussa EIF:ää vastaan. Kummallakkin joukkueella oli saumat voittoon, mutta oululaisten onneksi ottelu päättyi Laivastonsinisten voittoon.

Ensimmäinen jakso alkoi AC Oulun hallinnassa. Vieraat eivät päässeet kontrolloidusti juurikaan hyökkäyksiin, mutta erikoistilanteet olivat vaarallisia isokokoisella joukkueella. AC Oulu puolusti tilanteet kuitenkin kovalla asenteella. Jakson edetessä hallinta tuotti myös hyviä maalipaikkoja kotijoukkueella. Tuomas Mustosen ohjaus viidestä metristä ja Markus Heikkisen puskupaikka olivat todella lähellä. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen painostuksella mutta pian ote kääntyi vieraille. Huippupaikoille ei ollut kuitenkaan asiaa. 57. minuutilla alkoi paljon puhetta herättänyt tapahtumasarja. Erotuomari Oliver Reitala vihelsi heppoisen rankkarin EIF:lle. Pallon pussiin laukoi Felix De Bona mutta tuomari hylkäsi maalin, kun EIF-pelaaja oli liian aikaisin rangaistusalueella. Tämän jälkeen jaettiin ensin muutama varoitus ja erotuomaristo kävi pitkiä keskusteluja ja lopulta noin viiden minuutin jälkeen peliä jatkettiin kotijoukkueen vapaapotkulla. Hetkeä myöhemmin hartiavoimin koko ottelun raatanut Tuomas Mustonen viimeisteli kulmapotkun jälkitilanteesta kotijoukkueen voittomaalin.

EIF painoi ottelun lopussa hyökkäyksiä kohti AC Oulun maalia mutta Mako Heikkisen ja Akseli Kalermon näyttäessä esimerkkiä, koko joukkue uhrautui pallojen tielle estäen vaaralliset laukaukset. Kotijoukkueella oli useita tilanteita naulata ottelu, mutta esimerkiksi 2v0 ja 4v2-hyökkäykset eivät johtaneet maaliin. Kotijoukkue taisteli ja otti lopulta siis 1-0-kotivoiton parannellen asemia tasaisessa sarjassa.

Laivastonsinisten kausi jatkuu juhannuksen jälkeen 27.6. klo 18.30 Helsingissä Gnistanin vieraana.

Kommentit

Ottelun lehdistötilaisuus Codemate VIP:ssä. 

ACOTV

Ottelukooste
Jälkipelit