Raportti Edustus

Yleisö ei jäänyt taatusti kylmäksi AC Oulun ja FC KTP:n välisessä Ykkösen ottelussa, jossa päädyttiin värikkäiden vaiheiden jälkeen 4-4-tulokseen. Kotijoukkueen maalit iski Titi Essomba, Joonas Sohlo sekä kahdesti osunut Dritan Stafsula. Vieraiden osumat merkittiin kahdesti mieheen osuneille Jussi Aallolle sekä Samuli Kaivonurmelle.

Ottelu alkoi AC Oulun kannalta mallikkaasti, kun jälleen vahvalla pelipäällä ollut Titi Essomba hassutteli itsensä vapaaksi kuudentoista-alueella laukoen pallon maaliin 11. peliminuutilla. Maalin jälkeen AC Oulun ote lipesi pahemman kerran ja huippuvireinen kotkalaisjoukkue alkoi painaa hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti Tommi Lindholmin vartioimaan maalia.

Tasoitus syntyi 15. minuutilla, kun Samuli Kaivonurmi jäi täysin yksin KTP:n kulmapotkun jälkitilanteessa – hyökkääjällä oli kaikki aika ja tila tasoittaa ottelu lähietäisyydeltä. Tasoituksen jälkeen keltapaitaiset vieraat jatkoivat vahvaa pelaamistaan. AC Oulu ei onnistunut pelinavaamisessa ja keskikentällä se ei kyennyt voittamaan kaksinkamppailuja ja kääntämään peliä hyökkäykseen. Lindholm joutuikin venymään muutamaan huipputorjuntaan pitäen pelin tasalukemissa.

37. minuutilla alkoi Ykkösen tämän hetken kuumimman pelaajan, Jussi Aallon show – kahden minuutin sisään maaliseppo iski kotkalaiset kahden maalin karkumatkalle onnistuen vapaapotkusta sekä hienosta hyökkäyksestä. Toisessa päässä Joonas Sohlo kolisutti maalitolppaa, mutta tauolle siirryttiin lopulta 3-1-vierasjohdossa.

Toiselle jaksolle AC Oulu suoritti kaksi onnistunutta pelaajavaihtoa – etenkin Henry Mäkäräinen pelasi vahvasti keskikentällä ja AC Oulun peli sai sille ominaisia piirteitä. Vieraat joutuivat yhä kasvavissa määrin puolustuskannalle ja kotijoukkue otti pallonhallinnan itselleen. Kun ottelua oli pelattu 56. minuuttia, sai AC Oulu vapaapotkun kahdestakymmestä metristä. Pallon taakse asteli Dritan Stafsula, jonka vasen jalka on ollut tällä kaudella vapareissa todella kuuma. Tällä kertaa ylärimat ja tolpat eivät olleet pallon tiellä, vaan se löysi itsensä verkkoon saakka.

Kotiyleisössä juhlittiin vielä edellistä osumaa ja pelin ”henkiinheräämistä”, kun kotkalaiset lähes tulkoon kävelivät AC Oulun rangaistusalueelle, josta pallon maaliin siivosi illan toisellaan Kaivonurmi. Hiljaiseksi vetänyt tilanne ei kuitenkaan lannistanut kotijoukkuetta, joka aloitti lopussa huiman kirin. Ensin 77. minuutilla Stafsula toi oululaiset maalin päähän, kun Mika Nurmelaa jouduttiin rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Kavennuksen jälkeen kentällä nähtiin äärettömän vauhdikasta peliä, jossa mentiin päästä päähän melkoisella tahdilla.

Kotiyleisön kannustus palkittiin, kun peliä oli käyty 80. minuuttia. Jatkuvasti oikealta laidalta kotkalaisia hassuttanut Essomba tarjoili takatolpalle nappikeskityksen, josta Sohlo painoi pallon varmasti päällään maaliin. Tässä vaiheessa vierasjoukkue alkoi väsyä ja AC Oulu jatkoi painostustaan loppuun saakka. Tällä kertaa maalia ei kuitenkaan nähty ja pisteet jaettiin värikkäiden vaiheiden jälkeen 4-4-tuloksella.


Jussi Aalto on tehnyt neljässä ottelussa seitsemän maalia (Kuva: Jouko Kylmäoja)

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa nähtiin kaksi pettynyttä valmentajaa.

– Kyllähän osittain täytyy olla tyytyväinen siihen, että tultiin kahden maalin takaa kaksi kertaa rinnalle, mutta todellisuudessa meidän peli ja puolustaminen oli heikkoa lähes koko avausjakson ja hetkittäin myös toisella jaksolla. Neljää maalia ei nyt vaan voi mennä omiin. Lisäksi Tommi esitti avausjaksolla monta hyvää torjuntaa. Tässä täytyy nyt miettiä todella miten homma jatkuu, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pudisteli.

Samoilla linjoilla jatkoi vieraiden päävalmentaja Sami Ristilä.

– Tehtiin neljä maalia vieraissa, mutta ei voitettu. Peli lämmitti varmasti yleisöä, mutta kyllä valmentajille tämä oli tuskaa. Pelasimme välillä todella hyvin, mutta lopussa meille iski väsy henkisesti ja fyysisesti ja Oulu pääsi painamaan tuttua tyyliään. Vaikeasta vieraspelistä saatiin kuitenkin piste, joten ei tässä täysin tyytymätön voi olla, Ristilä pyöritteli.

Rönkän voimapelaajat:

3 sarvea Titi Essomba
2 sarvea Dritan Stafsula
1 sarvi Joonas Sohlo

Ottelupöytäkirja>>