AC Oulu hävisi toisen peräkkäisen ottelun, kun sarjakärki JJK vei täyden pisten potin lukemin 0-1. Ottelun positiivisiin asioihin kuului AC Oulun ja Ykkösen tämän kauden yleisöennätys, kun Raatin illassa nähtiin 2707 katsojaa.

AC Oulun avauskokoonpanoon oli tullut vain yksi muutos edelliseen otteluun verrattuna. Loukkaantumisen vuoksi sivussa olevan Markus Heikkisen korvasi tuore lainapelaaja Akseli Kalermo. Itse ottelun aloitus oli vierasjoukkue JJK:lta vahva. Tuntui että jyväskyläläiset saivat pidettyä palloa, mutta samalla hankittua myös vaarallisia vastahyökkäyksiä kuin liukuhihnalta. Ottelun 9. minuutilla vaarallinen vastahyökkäys tuottikin tulosta. AC Oulun maalivahti Johannes Wentin ei saanut keskityspalloa hyppysiinsä, joten irtopallosta Gael Etock pääsi iskemään vieraat johtoon.

Ensimmäisellä puoliajalla JJK hallitsi ottelua suvereenisti. Laivastonsinisten hyökkäysrakentelut tyssäsivät JJK-puolustukseen. Välillä joukkueiden välinen asetelma oli jopa niin, että JJK piti palloa ja AC Oulu vain juoksi perässä. Vierasjoukkueella oli useampikin paikka siirtyä ottelussa 0-2 johtoon, mutta avausmaalissa haparoinut Johannes Wentin ryhdistäytyi, ja teki monta todella hyvää torjuntaa.

Toiselle puoliajalle Laivastonsiniset lähtivät aivan uudella asenteella. Tunnin pelin jälkeen oikealta tulleen vaparin puski sisään Anselmi Nurmela, mutta peli vihellettiin poikki rikkeen merkiksi. Tilanteessa katsottiin Aristote Mboman rikkoneen JJK-maalivahti Ville Viljalaa. Koko toisen puoliajan AC Oulu painosti vieraita, ja sai luotua paljon hyviä maalipaikkoja. Myös vieraiden hitaat hyökkäykset olivat vaarallisia. Päävalmentaja Rauno Ojanen haki vielä toisen puoliajan puolivälissä kahdella vaihdolla virtaa hyökkäyspäähän. Sisään tulivat Rasmus Karjalainen ja Pekka Welling. Karjalaiselle avautuikin ottelun lopussa kaksi maukasta maalintekopaikkaa, mutta JJK-vahti Viljala torjui yritykset. Welling taasen toi fyysisyyttä ja kaksinkamppailuvoimaa hyökkäyspäähän. Vaihdot olivat siis onnistuneita, mutta maalit jäivät puuttumaan.

Näin ollen AC Oulu sai nieltäväkseen katkeraa kalkkia, kun sarjakärki JJK nappasi kotimatkalle täydet kolme pistettä. Samaan aikaa TPS voitti kotonaan EIF:n 2-1, joten AC Oulu tipahti sarjataulukossa sijalle kolme. Ottelussa rikottiin komeasti AC Oulun sekä koko sarjan yleisöennätys. Raattiin saapui 2707 katsojaa, mikä on todella komea luku. Iso kiitos paikallaolijoilla!

Laivastonsiniset kohtaavat seuraavaksi Grankulla IFK:n kotona Raatin stadionilla tulevana lauantaina 20.8. klo 15.00. Vältä jonot – Osta lippu ennakkoon