Raportti Edustus

Raatissa tunnelma kasvaa, kun aloituspotkuun on reilu tunti. Pääkatsomon porteille on ilmestynyt satametrinen jono ja se vain kasvaa. Sateisesta kelistä huolimatta ihmiset ovat saapuneet katsomaan mahdollisesti AC Oulun historian parasta kautta Veikkausliigassa. Kauden ennätysyleisön katsojamäärä oli reilu 3300 katsojaa.

Laivastonsiniset laittaa pelin käyntiin ja alkaa heti rummuttamaan palloja kohti KTP maalia. Kauan ei tarvitse avausmaalia odottaa. Kun peliä on kulunut 12 minuuttia Yassin Daoussi tällää pallon verkkoon kauniin hyökkäyksen tuloksena. AC Oulu pystyy parilla syötöllä murtamaan kotkalaisten puolustuksen ja Ashley Coffey tarjoilee päällään pallon suoraan Daoussin jalkaan. Tämän jälkeen KTP pääsee peliin mukaan ja luomaan tilanteita. Näistä ei silti yksikään liian vaaralliseksi osoittaudu britti maalivahdille Calum Wardille. Toiselle puoliajalle siirrytään 1-0 lukemissa.

Toinen puoliaika starttaa hyvin tasaisissa merkeissä. AC Oulu on silti lievästi kuskin paikalle ja pystyy luomaan laadukkaita hyökkäyksiä kohti kotkalaisten maalia. 68. minuutin kohdalla oululaiset menettävät pallon kotkalaisten boksissa. Tästä lähteekin KTP:n nopea vastahyökkäys, josta Willis Furtado tarjoilee pallon Willian Pozolle, joka tasoittaa tilanteeksi 1-1. Maalin vaikutus näkyy heti pelissä – tunteet kuumenevat ja tilanteet kääntyvät todella nopeasti toiseen suuntaan.

AC Oulu ei kauaa kuitenkaan joudu murehtimaan tasoitusta. Kolme minuuttia kerkeää kulumaan KTP maalista, kun Rasmus Karjalainen sijoittaa pallon KTP-puolustajan jalkojen välistä takanurkkaan ja tilanteeksi 2-1. Maali herättää selvästi tunteita niin Raatin yleisössä kuin KTP:n vaihtopenkillä – tulos pysyy kuitenkin muuttumattomana. 80. minuutin kohdalla hienon hyökkäyksen jälkeen Niklas Jokelainen tarjoilee pallon ilmasta Ashley Coffeylle kuin tarjottimelle, joka laukoo pallon voimalla ohi Rasmus Leislahden. Maali oli englantilaiselle jo kauden 10 ja Coffey onkin tällä hetkellä maalipörssin jaetulla sijalla 1.

3-1 jää lopputulokseksi ja AC Oulu repii eroa takana oleviin joukkueisiin. Edessä oleva top 3 on vain pisteen päässä ja sarjataulukon ensimmäinen sija on 5 pisteen päässä. Laivastonsiniset pelaa seuraavan kerran kotona 12.8.2023. Ostathan liput ennakkoon AC Oulun verkkosivuilta! Nähdään Raatissa

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit
Ottelukooste