Haastajasarja päättyi tappioon Tampereen ilvestä vastaan lukemin 0-2.

Sunnuntain iltapäivänä ei sää suosinut ja Veikkausliigan runkosarjan viimeinen peli pelattiin syksyn hämäräisessä ja sateisessa Raatissa. Pelin panoksena Ilves taistelee alemman loppusarjan sijasta KOLME, kun taas AC Oulu oli jo varmistanut alemman loppusarjan voiton sekä paikan eurolopputurnauksessa.  Laivastonsinisten kokoonpano koki isoja muutoksia viime pelistä, ja muun muassa Nuutti Kaikkonen pääsi tekemään debyytin avauskokoonpanossa.

Pelin alettua Ilves otti hallinnan ottelusta Raatin liukkaalla kentällä. Tamperelaiset hallitsivat palloa ja pystyivät pysäyttämään oululaisten vaaralliset vastahyökkäykset nopeasti. Peliä oli kulunut 33 minuuttia, kun Ekenäs IF:stä Ilvekseen siirtynyt ruotsalaishyökkääjä Adam Larsson vapautti Kai Meriluodon nokikkain Nuutti Kaikkosta vastaan, ja siirsi keltavihreät johtoon. AC Oulun maalitykki Michael Lopez karkasi Ilveksen harhasyötöstä puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus ei ollut riittävän hyvä. Ensimmäisen puoliajan lopussa tunteet nousivat kentällä, kun Laivastonsinisten Roan Nogha liukui myöhässä Ilves pelaajaa päin keltaisen kortin arvoisesti. Tauolle mentäessä mentiin kuitenkin vieraiden 0–1 johdossa.

Tauon aikana keli muuttui vielä karummaksi ja tuuli sekä sade yltyivät, mikä ei kuitenkaan oululaisia haitannut. Toiselle puoliajalle AC Oulu suoritti yhden pelaajavaihdon kun Argentiinalaiskärki Michael Lopez teki tilaa Ibra Sekajjalle. Heti toisen puoliajan alettua Laivastonsiniset ottivat pallonhallinnan, sekä pallon menetettyään pakottivat Ilves pelaajat todella ahtaalle. Ilveksen puolustus valui alemmas ja oululaiset alkoivat luomaan vaaraa Tuiran päätyä kohti. Toista puoliaikaa kerkesi kulumaan kymmenisen minuuttia, kun Rafael Floro löysi keskityksellään hyvin esiintyneen Roan Noghan, jonka viimeistely-yritys meni vain senttejä yli maalin. Pallo alkoi pikkuhiljaa löytää enemmän ja enemmän vastustajan maalia kohden oululaisyleisön kannustuksen avulla, mutta pallo ei maalin asti päädy. 85. minuutin kohdalla Ilveksen Tatu Miettunen niittasi lopputulokseksi vieraille 0–2.