Raportti Edustus

Toisen jakson vahvat minuutit takasivat kotijoukkue PK-35 Vantaalle 3-0-kotivoiton AC Oulusta. Punamustien maalit merkittiin Masar Ömerin ja Jukka Santalan nimiin. Yksi osuma tilastoitiin omaksi maaliksi.

Pekka Räisäsen peli oli valitettavasti jälleen pelattu ennen alkuvihellystä, kun jalkavamma ei antanut periksi. Näin ollen Rauno Ojanen joutui muuttamaan ryhmitystään vain hetki ennen ottelua.

Avausjakso sujuikin oululaisittain suunnitelmien mukaisesti. Joukkue onnistui puolustusteemassaan hyvin ja pelin avaaminen oli isolla kentällä paremmassa jamassa, kuin edellisessä ottelussa JIPPO:a vastaan. Myös kotijoukkue puolusti erittäin tiiviisti ja avausjaksolla ei todellakaan maalipaikoilla juhlittu. PK-35 kolisutteli tolppaa kuitenkin yhden kerran, kun Ymer Xhaferin laukaus pysähtyi pystypuuhun ottelun 30. minuutilla. Lisää maininnan arvoisia maalintekotilanteita ei syntynyt, joten näin ollen tauolle siirryttiin varmasti molempia tyydyttäneessä tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen kaltaiseksi. Molemmat joukkueet yrittivät rohkeasti pelata palloa maata pitkin, mutta puolustukset hoitivat tilanteet vielä helposti. Kuin salama kirkkaalta taivaalta 57. minuutilla kotijoukkue siirtyi johtoon – pitkä kärkipelaaja Masar Ömer pääsi puskemaan keskityksen sisään oululaispuolustuksen katsoessa tilannetta lähietäisyydeltä.

Maalin jälkeen kotijoukkue vapautui ja se otti pelin haltuunsa – AC Oulun hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen vantaalaisten vahvaan puolustuslinjaan, eikä hyökkääjät onnistuneet pitämään palloja ylhäällä. Tästä seurasi väistämättä puolustustilanteita. Vain neljä minuuttia edellisestä lisäsi PK johtoaan – lähes identisestä keskityksestä pallo pomppi maaliin tällä kertaa Janne Hietasen jaloista. Ömer oli tässäkin osumassa vahvassa roolissa voittamalla ykköspallon.

Toisen maalin jälkeen peli avautui AC Oulun ottaessa yhä enemmän riskiä. Kotijoukkue ei antanut vieraiden kuitenkaan yllättää, vaan jatkoi tarkkaa puolustamistaan. Lopullisen niitin ja lukemat 3-0:aan suti kulmapotkun jälkitilanteesta Jukka Santala. Pelikello näytti tässä vaiheessa 81. minuuttia.

– Eka jakso oltiin vielä hyvin mukana, mutta toisella jaksolla ei vain riittänyt. Kyllä ne maalit tehtiin edelleen liian helposti meidän päähän, mutta hyökkäyspäässä ei oltu tänään yhtään hereillä – pallo ei pysynyt ylhäällä ja se johtaa väistämättä puolustamiseen. Tässä on miettimisen paikka niin valmennuksella, kuin jokaisella pelaajalla. Me noustaa tästä yhdessä ja tuki kannattajilta on tarpeen, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.