AC Oulu jatkoi vahvaa pistetahtiaan ja matkaa kohti sarjan kärkipäätä kukistamalla kotikentällään PK-35 Vantaan 2-1-lukemin. Oululaisten maaleista vastasivat Dritan Stafsula sekä Joonas Sohlo. Vantaalaisten ainokaisen puski Fidan Seferi.

Ottelun avausjakso alkoi kotijoukkueen kannalta mukavasti. Pallo ja miehet liikkuivat selvästi keskiviikon paikallisottelua terävemmin. Muutaman hyvän hyökkäyksen jälkeen johtomaali syntyi 13. minuutin kohdalla. PK-puolustus joutui rikkomaan rangaistusalueen sisällä Joonas Sohloa ja tästä seuranneen pilkun iski maalin Dritan Stafsula. Maalin jälkeen PK-35 sai juonesta paremmin kiinni ja AC Oulu joutui osittain puolustuskannalle. Vaaralliseksi tiedetty vantaalaisten vasen laita järjesteli tasoitusosuman 22. minuutin kohdalla – Otto-Pekka Jurvainen nousi pakin tontillaan ja vasemman jalan keskitys löysi maalilta Fidan Seferin, joka puski pallon vastustamattomasti verkkoon. Maalin jälkeen PK sai peliään yhä paremmaksi, mutta myös kotijoukkueella oli erittäin mukavan näköisiä hyökkäyksiä. Ottelun voittomaali syntyi aivan avausjakson lopulla, kun Stafsula teki komean nousun vasemman pakin paikaltaan, jonne hänet vaihdettiin Juha Majavan loukkaantumisen jälkeen. Seinäsyöttö Zézén kanssa, jonka jälkeen pallo ajautui Eetu Uusitalolle. Eetun kuti lähti jalasta kuin hauki rannasta, mutta PK-vahti Miikka Häkkinen sai näppinsä väliin. Kakkospallossa oli ensimmäisenä Sohlo, joka kiskaisi pelivälineen maaliin.

Joonas Sohlo tykitti voitto-osuman kakkospallosta (Kari Väre)

Toinen jakso ei ollut tällä kertaa kotijoukkueen hallintaan, vaan kovaksi tiedetty PK-35 hallitsi kenttää, jonka johdosta kotijoukkueen pelaajien etäisyydet venyivät. Tähän kun lisätään kova helle, oli jakso kotijoukkueelle kaikkea muuta paitsi helppo. Raivoisa taistelu ja erittäin vaaralliset vastaiskut olivat kuitenkin avain voittoon. Jokainen kentällä ollut pelaaja antoi kaikkensa ja oma maali onnistuttiin pitämään hienosti puhtaana. Lähellä helpottavaa 3-1 maalia olivat Eetu Uusitalo, Lassi Nurmos ja Zézé, mutta epäonnistumisten vuoksi jouduttiin katsomossa jännittämään aina viimeiseen vihellykseen saakka. Hugo Magalhães esitti maalillaan tukun hyviä torjuntoja.

Raatin uusi videotaulu palvelee hyvin (Kari Väre)

Tähän otteluun lähdettiin väsymyksestä huolimatta erittäin hyvällä ilmeellä. Oli selkeästi nähtävissä hyvä fiilis ja joukkuehenki. Ottelu alkoi, kuten ilme kertoo; hyvää liikettä, katkoja ja laadukasta pelaamista eteenpäin. Näytti välillä jopa pelottavan hyvältä, kun syöttökombinaatiot veivät PKn maalille asti. Ensimmäisen jakson maalit olivat tulosta vahvasta hyökkäämisestä ja vastustajan joutuessa selvästi tappelemaan painetta vastaan, AC Oulu käskyttäjä Juha Malinen näki.

– Toisella jaksolla PK avasi entistä suuremmalla riskillä ja varsinkin heidän vasen sivustansa Nyberg-Jurvainen-Weckström oli vahvassa vireessä. Meidän hyökkäykset olivat liian hitaita, mutta siihen on kyllä selvät syyt. Olisimme todella tarvinneet tuoreita hyökkääjiää prässäämään ja pitämään palloa, mutta Joni Mäkelä oli pelikiellossa, Juuso Majava loukkaantuneena. Juha Majavan loukkaantumisen takia taitava, mutta keskenkuntoinen Eetu Uusitalo tuli jo ensimmäisellä jaksolla sisään. Kaiken kaikkiaan kuitenkin loistavaa venymistä laivastonsinisiltä. Arttu Hinkulalta hieno debyytti Ykkösessä ja yleisö taatusti näki, kuinka vahva sydän joukkueella on, Malinen päätti.