Raportti Edustus

AC Oulu kasvatti tappiottomien otteluidensa putken jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Raatissa pelatussa erittäin hyvätasoisessa Ykkösen ottelussa kotijoukkue tasasi pisteet sarjakärki KTP:n kanssa 1-1-tuloksella. AC Oulun upeasta johto-osumasta vastasi avausjaksolla Anselmi Nurmela. Kotkalaisten tasoituksen teki toisella jaksolla Joshua Mulvany.

AC Oulu tuli otteluun erittäin vahvasti. Se vei peliä mielinmäärin ja etenkin loistavasti toiminut prässipeli aiheutti sarjakärki KTP:lle suuria vaikeuksia. Raitapaidat kuitenkin puolustivat maalinedustansa kunnialla, eikä huippupaikkoja päässyt syntymään. Vieraiden hyökkäyspeli tökki ensimmäiset 20 minuuttia pahasti.

Kotijoukkue siirtyi johtoon 22. minuutilla – kehuttu prässipeli toi tulosta pallon riiston muodossa. Lopulta pallo ajautui Anselmi Nurmelalla, joka latasi pallon upeasti verkkoon reilusta kahdestakymmenestä metristä. Maalin jälkeen kotijoukkue jatkoi hyvin ja vaarallisuutta esitteli muiden mukana Didier Tayou.

Reilun puolen tunnin jälkeen KTP osoitti vahvuutensa. Se taisteli ja käänsi hallinnan itselleen väkisin. Se onnistui luomaan viimeisen 15 minuutin aikana suurta painetta kohti David Monsalven maalia, mutta kaukaa lähetetyt laukaukset jäivät varmuudella maalivahdin syliin. Useita läheltä piti tilanteita siivottiin kotijoukkueen maalilta väljemmille vesille uhrautuvan puolustuspelaamisen ansiosta. Tauolle siirryttiin kotiyleisön helpotukseksi 1-0-tilanteessa.

Toisella jaksolla vieraat jatkoivat vahvoja otteita. Se onnistui pitämään palloa pitkiä jaksoja, väsyttäen AC Oulua. Pallonriiston jälkeen laivastonsiniset eivät onnistuneet avausjakson alun kaltaisesti hallitsemaan tilanteita riittävän hyvin, vaan pallo menetettiin turhan nopeasti takaisin.

Tuhannen taalan paikkoja ei kummassakaan päässy nähty, vaikka peli oli vauhdikasta. KTP:n hallinta tuotti lopulta tulosta 70. minuutin kohdalla, kun Josh Mulvany laukoi hienon kierteisen kudin takanurkkaan kuudentoistarajan tuntumasta. Maalin jälkeen peli tasoittui ja aaltoilti päästä päähän – hienon ottelun merkkejä oli ilmassa molempien joukkueiden taistellessa uhrautuvasti.

Vielä aivan ottelun loppuhetkillä nähtiin erittäin kyseenalainen tilanne – AC Oulu pääsi hyvään vastahyökkäystilanteeseen. Pallo ajautui lopulta KTP-toppari Marko Tyyskälle, joka syötti pallon selvästi alaspäin maalivahti Kert Kuttille. Kutt pelasi palloa kädellään, mutta erotuomari Tommi Grönman ei nähnyt tilannetta kotijoukkueen ja -yleisön tavoin, vaan antoi pelin jatkua.

Tämän jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi ja pisteet jaettiin siis 1-1-tasatuloksella.

– Hieno jalkapallo-ottelu koettiin tänään. Oulu aloitti todella hyvin ja me ei saatu prässiä ohitetuksi sitten millään. Heidän maali oli upea, mutta sen jälkeen meidän peli alkoi sujua paremmin. Avausjakson viimeiset 15 minuuttia oli meidän. Toisella jaksolla jätkät tekivät valtavasti töitä ja se lopulta palkittiin tasoituksella. Pelitapahtumiin nähden olen tyytyväinen pisteeseen ja se on täältä Raatista kovaa joukkuetta vastaan kelpo suoritus, KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä kertoo.

– Allekirjoita Samin kommentit. Tämä oli todellakin hyvä ja tunnelmallinen ottelu. Alussa me olimme todella hyviä, mutta Kotka vain runnoi itsensä mukaan näyttäen miksi he löytyvät sarjan piikkipaikalta. Lopun tilanne kyllä puhuttaa ja uskon jokaisen näkevän videolta miten asia meni, mutta sille ei voi enää mitään – tämä tulos oli pelitapahtumiin nähden oikeutettu, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertaa.

AC Oulun kokoonpanosta puuttui Titi Essomba kuumeen vuoksi.

Ottelupöytäkirja>>