Veikkausliigan haastajasarjan päätöskierroksella nähtiin tasainen kamppailu, kun AC Oulu isännöi viimeistä kertaa FC Hakaa Teemu Tainion valmennuksessa. Vaikka kauden päättyessä pisteet jaettiin, ottelu tarjosi jännitystä ja tärkeitä hetkiä molemmille joukkueille.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti AC Oulun toimesta. Laivastonsiniset ryntäsivät Hakan maalille useaan otteeseen, ja Rasmus Karjalainen oli näkyvässä roolissa hyökkäyksissä. Kuitenkin maalinteon kanssa piti odottaa hieman yli puoli tuntia, kunnes Karjalainen viimein onnistui. Näin ollen AC Oulu siirtyi 1-0-johtoon 31. minuutilla.

Neljä minuuttia myöhemmin AC Oulu sai tilaisuuden lisätä johtoaan, kun heille tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asteli Rasmus Karjalainen, mutta tällä kertaa FC Hakan maalivahti Anton Lepola oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan torjuen vedon.

Ensimmäisen puoliajan päättyessä kotijoukkue AC Oulu piti kiinni 1-0-johdostaan.

Toisella puoliajalla FC Haka teki kolme vaihtoa, ja heidän otteensa pelissä alkoi vahvistua. Vieraat saivat otetta keskikenttätaistelusta ja alkoivat luoda maalintekotilanteita. AC Oulun puolustus, jonka viimeisenä lukkona oli brittimaalivahti Calum Ward, kuitenkin piti pintansa pitkään.

Kun pelikello näytti 73. minuuttia, FC Haka pääsi maalintekoon. Juan Lescano syötti pallon Elias Mastokankaalle, joka tasoitti pelin 1-1:een. Tämä maali antoi vieraille uutta virtaa, ja he jatkoivat painostamista.

Ottelun lopussa molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa, mutta lisämaaleja ei nähty. Pisteet jaettiin lopulta tasapelin merkeissä tuloksella 1-1.

Vaikka ottelu päättyi pistejakoon, se oli täynnä intensiivistä jalkapalloa ja jännitystä. AC Oulu ja FC Haka antoivat kaikkensa, ja tulosta voi pitää oikeudenmukaisena. Nyt AC Oulun pelaajat voivat keskittyä tuleviin eurolopputurnauksen koitoksiin, vaikka tämän kauden Veikkausliigan haastajasarja päättyikin tasapeliin.