FF Jaro ja AC Oulu tarjosivat maaleja koko rahan edestä Pietarsaaressa pelatussa Ykkösen ottelussa. Seitsemän maalin ilta päättyi kotijoukkueelle lukemin 4-3. Ottelussa nähtiin peräti kolme rangaistuslaukausta.

Ottelu helteisellä Pietarsaaren keskuskentällä alkoi kotijoukkueen komennossa. Korkea prässi tuotti AC Oululle vaikeuksia pelin avaamisessa. Prässistä huolimatta tempo pysyi alussa kuitenkin matalalla, eikä vähiten kuuman kelin vuoksi.

Jaron avausmaali oli hieno yksilösuoritus. Jahir Barraza otti Alexander Jibrinin edessä hienon ensimmäisen kosketuksen ja toisesta vasuri puhui – pallo ohi AC Oulun maalilla torjuneen Tommi Lindholmin. Ottelu oli ehtinyt vanhentua yhdeksän minuuttia.

22. minuutilla Jaron Severi Kähkönen pääsi laukomaan vastahyökkäyksen vastahyökkäyksestä, mutta Lindholm torjui. AC Oulun ensimmäinen maalipaikka siunaantui Loorents Hertsille, mutta Ville Seppä venyi Jaro-maalilla hyvään torjuntaan ja kotijoukkueen topparit siivosivat irtopallon väljemmille vesille.

Vain pari minuuttia edellisestä, AC Oulu tuli tasoihin – 36. minuutilla Jere Aallikko lähetti kierteisen sivuvaparin, jonka Venicio Ferreira nikkasi sisään ohi maalilta seikkailleen Sepän.

Tasalukemissa ei päästy tauolle, sillä Barraza teki illan toisensa 40. minuutilla – hän pääsi ohjaamaan keskityksen aivan liian vapaasti kuudesta metristä.

AC Oulu tuli toisella jaksolle todella vahvasti ja puolestaa oululaisten prässipeli aiheutti ongelmia kotijoukkueelle. 53. minuutilla Laivastonsiniset tulivat tasoihin, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Pekka Welling kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti – pallon taakse asettunut Juho Mäkelä ei erehtynyt.

Tilannerikas toinen jakso jatkui vauhdikkaana. Ensin FF Jaro sai aivan kuudentoista-alueen rajalta vapaapotkun, mutta Barrazan kuti lähti taivaan tuuliin. Peli ehti vanheta kaksi minuuttia, kun AC Oulu sai toisen rangaistuslaukauksen – tällä kertaa pallo osui Jaro-toppari Johan Brunellia käteen ja pallo yhteentoista metriin, josta Mäkelä onnistui jälleen. Tässä vaiheessa vieraiden näkökulmasta näytti vielä hyvältä.

Ottelun loppua kohden kotijoukkue alkoi ottaa peliä jälleen haltuunsa ja paine AC Oulun puolustusalueella kasvoi. Pelikello näytti 73. minuuttia, kun Kähkönen haastoi Venicio Ferreiran onnistuneesti. Matala syöttö löysi maalin edestä Anthony Olusanyan, joka ohjasi pelin tasoihin. Ottelun hahmoksi noussut Kähkönen oli vahvasti mukana myös ottelun voittomaalissa – 83. minuutilla vikkeläkinttuinen hyökkääjä onnistui hankkimaan rangaistuspotkun Lassi Nurmoksen rikkeestä. Pallon maaliin sai kunnian laittaa Jaro-konkari Jonas Emet.

Ottelun lopussa kotijoukkue onnistui melko vaivatta purkamaan pitkät pallot omalta alueelta väljemmille vesille ja näin ollen tärkeät kolme pistettä jäivät Pietarsaareen.