AC Oulun sarjakausi ei alkanut tavoitteiden mukaisesti. AC Kajaani oli sarja-avauksessa kotikentällään vahvempi lukemin 2-1.

Ottelun alku oli laivastonsinisiltä vahva. Pelikello ehti tikittää vain kolme minuuttia, kun Alvarado Morin pääsi laukomaan hyvästä paikasta – veto painui kuitenkin tolppaa hipoen ohi maalin. Vain viisi minuuttia edellisestä ja sama mies oli jälleen maalipaikalla, mutta tälläkään kertaa pallo ei löytänyt maaliin.

Heti perään oululaiset kohtasivat ensimmäisen takaiskun, kun Toni Tahvanainen joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Tilalle vaihdettiin Topi Järvi. Vaihtomies oli asialla 17. minuutilla, mutta laukaus puolittaisesta läpiajosta suoraan maalivahdin syliin. Ensimmäiset 20 minuuttia pelattiin ilman vieraskannattajia, sillä linja-auton rikkoutunut rengas viivästytti AC Oulun kannattajien matkaa. Onneksi vaarallisesta tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Kotijoukkueen pääsi jakson edetessä paremmin mukaan ja ensimmäinen vaaratilanne nähtiin 24. minuutilla – Juhani Pennanen AC Oulun maalilla torjui hienosti. Seuraava mainitsemisen arvoinen asia sattui avausjakson lisäajalla – vieraat olivat pakotettuja jo toiseen vaihtoon Josue Soton saatua iskun nilkkaan. Kotijoukkueen pelaajat osoittivat urheiluhenkeä auttamalla kanssapelaajan kentältä huolettavaksi.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen komennossa – 47. minuutin kohdalla Willy Sephanus siirsi kotiyleisön riemuksi AC Kajaanin johtoon. AC Oulu tasoitti pelin vain kolmen minuutin kuluttua, kun kajaanilaisten puolustus sössi pallon omaan maaliin Järven keskityksestä.

Tasoituksen jälkeen kotijoukkue sai puolittaisen läpiajon 54. minuutilla, mutta maali jäi syntymättä. 61. minuutilla AC Oulun puolustuksessa sattui erittäin paha virhe, jonka seurauksena AC Kajaanin Risto Kahelin pääsi laittamaan pallon maaliin ilmaiseksi.

Maalin jälkeen AC Oulun peli ei kulkenut. Ainoastaan David Ramadingayen estäminen boksissa jätti piirun verran jossiteltavaa. Kajaani puolusti johtoaan tiukasti ja onnistui pitämään loppuhetkillä vieraat kaukana huippupaikoilta. Näin ollen sarjanousija nappasi tärkeän voiton avausottelusta jättäen AC Oululle paljon miettimistä.