AC Oulu otti kauden toisesta Perämeren derbystä riemukkaan 3-1 voiton. AC Oulun maalintekijöinä ottelussa olivat Toni Tahvanainen, Kemo Darboe sekä Petteri Pietola. PS Kemin historian ensimmäisen, ja ainoan maalin tähän saakka Oulussa käydyissä Ykkösen derbyissä viimeisteli Aliu Djalo.

Kauden toinen Perämeren derby alkoi PS Kemin painostusjaksolla. PS Kemi onnistui saamaan kulmapotkun heti alkuminuuteilla, mutta AC Oulun puolustus kesti kulmapotkusta seuranneen tilanteen. PS Kemi oli ottelun viisi ensimmäistä minuuttia selvästi niskan päällä, Laivastonsinisten ollessa puolustuskannalla. Laivastonsiniset pääsivät kuitenkin peliin paremmin mukaan, ja 10 minuutin kohdalla ottelu oli jo tasoittunut selkeästi, pelin ollessa tasaista ja aaltoilevaa vääntöä.

AC Oulun parhaita maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla oli kapteeni Tuure Siiran kaukolaukausyritys ottelun 14. minuutilla, joka painui niukasti maalin ylitse. PS Kemillä oli paljon puolittaisia maalipaikkoja, mutta kenties vaarallisin oli Cornelius Stewartin keskityspallo maaliaukolle, jonka kuitenkin Laivastonsinisten maalivahti Alessandro Marzuoli katkaisi. Marzuoli oli ensimmäisellä jaksolla todella varma keskityspalloissa, torjuntoja hänelle ei kertynyt.

AC Oulu puolusti ja katkoi hyvin PS Kemin hyökkäyksiä, jonka seurauksena PS Kemillä oli ensimmäisellä jaksolla neljä kulmapotkua. Nämä kulmapotkut AC Oulu kesti kuitenkin mallikaasti.

Ottelun 30. minuutilla nähtiin Dritan Stafsulan taklaus joka kuumensi hieman pelaajia, mutta vielä enemmän joukkueiden valmennusjohtoa, jonka seurauksena AC Oulun joukkueenjohtaja Pasi Moilanen joutui ulosajetuksi.

Ensimmäisen jakson jälkeen tulos oli 0-0, oikeutetusti, sillä kumpikaan joukkueista ei ollut selvästi parempi, kuin toinen. Kummalakaan joukkueella ei ollut todellista tuhannen taalan maalipaikkaa, vaan molemmat joukkueet pelasivat vahvan jakson puolustuspelillisesti.

Toiselle jaksolle Laivastonsiniset tulivat pirteästi, ollen paremmin pelissä mukana, kuin vierasjoukkue PS Kemi. Ottelua oli pelattu 59. minuuttia, kun Toni Tahvanainen sai loistavan läpisyötön, ja pääsi nokikkain PS Kemi-maalivahti Juhani Pennasen kanssa viimeistellen hienosti. Pennanen ei aloittanut ottelua, vaan tuli vaihdosta kentälle puoliajalla Daniel Kollarin loukkaannuttua ensimmäisellä jaksolla.

Laivastonsinisten johtomaalista ei ehtinyt kuitenkaan kulua kuin muutama minuutti, kun Kemi tuli tasoihin. Pelikellon näyttäessä 63. minuuttia Aliu Djalo iski ottelun 1-1:een Stewartin vahvasta esityöstä.

AC Oulu ei tasoitusmaalista lannistunut, vaan iski heti keskialoitukesta määrätietoisesti. Peipinen pelasi pallon vahvan ottelun pelanneelle Toni Tahvanaiselle, joka syötti loistavasti Kemo Darboen maalintekoon.

PS Kemi oli tämän maalin jälkeen todella lähellä tasoitusmaalia, kun pallo oli pomppia omaan maaliin Crispine Odulan katkosta, mutta pallo meni niukasti Alessandro Marzuolin vartioiman maalin yli.

Ottelun lopullinen niitti nähtiin, kun peliä oli pelattu 80 minuuttia – vaihdoista kentälle tullut Petteri Pietola onnistui ensimmäistä kertaa urallaan Ykkösessä maalinteossa. Maali syntyi upealla laukauksella, joka upposi vastustomattomasti Juhani Pennasen vartioiman maalin yläkulmaan.

Tämän osuman jälkeen PS Kemi oli vielä lähellä kaventaa, mutta loistavan kamppailun pelannut Alessandro Marzuoli otti pari todellista huipputorjuntaa ottelun loppuhetkillä. Laivastonsinisten voiton takuuna oli vahva puolustuspeli, terävyys maalipaikoissa sekä viimeisenä lukkona, mahtavan ottelun pelannut Alessandro Marzuoli. AC Oulu pyrkii jatkamaan kotivoittoputkeaan seuraavaksi lauantaina 8.8 pelattavassa ottelussa EIF:tä vastaan.