Raportti Edustus

AC Oulu jätti taakseen synkän elokuun ja aloitti syyskuun ottelut suvereenilla esityksellä AC Kajaania vastaan. Laivastonsininen kotijoukkue takoi taululle puhtaat 4-0-lukemat. Ottelun maaleista vastasivat Joonas Sohlo kahdella osumalla, Aapo Heikkilä sekä Ozeias Graciano omalla maalilla.

AC Oululle maaottelutauko oli tehnyt hyvää, sillä alusta saakka koko joukkueelta löytyi hyvin jalkoja. Ottelun ensimmäinen paikka nähtiin vain kymmenen sekuntia alkuvihellyksestä, kun Joonas Sohlo prässäsi pallon itselleen tarjoillen Aapo Heikkilälle maukkaan paikan takatolpalle. Heikkilä liukui pallon kuitenkin ohi tyhjän maalin. AC Oulu jatkoi välittömästi vahvaa pelaamistaan, laittaen AC Kajaanin todelliseen mankeliin. Kun 12 minuuttia oli pelattu, nähtiin ottelun avausosuma – alhaalta asti rakennettu hyökkäys löysi vasemmalta Dritan Stafsulan, joka pelasi pallon Heikkilälle kuudentoista-alueen sisälle. Tällä kertaa Aapo ei epäonnistunut, vaan niittasi pallon maaliin ohi Daniel Kollarin. Vain kaksi minuuttia edellisestä ja verkko heilui jälleen – tällä kertaa Heikkilä itse niputti kajaanilaispuolustuksen tarjoillen Sohlolle avopaikan maalin eteen, josta kikkarapää ei epäonnistunut. 2-0-tilanteessa kotijoukkueen ote herpaantui muutamaksi hetkeksi ja AC Kajaani sai loistavan paikan tasoittaa, kun Aleksander Akbar karkasi läpiajoon. David Monsalve AC Oulun maalilla osoitti arvonsa, ottamalla tärkeän torjunnan. 24. minuutin kohdalla kotijoukkue lisäsi johtoaan Sohlon illan toisella osumalla, Heikkilän toimiessa jälleen syöttäjänä. AC Oulu jatkoi myös tämän jälkeen vauhdikasta hyökkäyspeliä, mutta lisäosumia ei Joni Mäkelän huippupaikoista huolimatta nähty.

Toiselle jaksolle kajaanilaiset tulivat paremmalla puolustusasenteella, mutta kotijoukkue piti ohjat lopulta helposti käsissään. Rauhalliset ja pitkät hyökkäykset takasivat yhä suvereenin pallonhallinnan. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa 65. minuutille saakka – Mika Nurmelan kierteisen vapaapotkun nikkasi maaliin lopulta AC Kajaanin brassitoppari Graciano. Viimeistään tässä vaiheessa kajaanilaisten selkäranka oli katkaistu ja ottelun loppu oli rauhallista pelaamista. Oululaista jalkapallohistoriaa kirjoittettiin 78. minuutilla, kun A-maajoukkueratsu Mika Nurmelan poika, Anselmi juoksi kentälle. Isä-poika duo oli juonia heti maalin, kun ”Ami” pääsi yrittämään puskua hyvästä paikasta ”Nuren” antamasta vapaapotkusta. Pallo painui kuitenkin tolppaa hipoen ohi maalin.

AC Oulun joukkueesta ei heikkoa lenkkiä Raatin iltavaloissa löytynyt, vaan koko joukkueen vahva peli takasi paluun voittokantaan hienolla tavalla. Kotiyleisön edessä debyyttinsä teki myös vasempana puolustajana vahvasti pelannut Aleksi Lappalainen.


Anselmi ”Ami” Nurmela debytoi AC Oulun paidassa 16-vuotiaana (Jouko Kylmäoja)

– Kyllä ottelu oli taputeltu jo avausjaksolla. Pelaajat olivat vissiin edelleen lomatunnelmissa, sillä sen verran aneemista meidän peli oli. Puolustuspelaaminen oli kamalaa. Toiselle jaksolle tultiin vähän paremmin, mutta kyllä AC Oulu oli vähintään lukemin verran parempi, AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi toteaa.

– Hieno iltavalaistus, hieno ottelu ja hieno tulos. Olen erittäin tyytyväinen esitykseen ja siihen, että saimme käännettyä kurssin. Elokuussa pelasimme hyviä otteluita, mutta tuurikin oli vähän vastaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti viimeisiä otteluita, joita lähdemme voittamaan kaikkia, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Ottelupöytäkirja>>

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Mika Nurmela
2 sarvea Janne Hietanen
1 sarvi Aleksi Lappalainen