AC Oulun kotiavaus Raatissa ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Hyytävässä säässä pelattu ottelu oli kotijoukkueen lähes täydellistä hallintaa, mutta silti JIPPO onnistui nappaamaan yhden pisteen tulijaisiksi. AC Oulun maalista vastasi Joonas Sohlo, jolle osuma oli ensimmäinen laivastonsinisessä paidassa. Joensuulaisten tasoituksen iski Petteri Rönkkö.

Yleisömäärä oli ainoa asia, johon kylmä ilma, navakka tuuli ja vesisade pääsivät vaikuttamaan – märän kentän ansiosta AC Oulun palloliikuttelu oli totutun hyvällä tasolla. Ottelu alkoikin AC:n kannalta mainiosti. Vain muutama minuutti oli ottelua pelattu kun kulmapotkun jälkitilanteen päätteeksi pallo ajautui boksiin Joonas Sohlolle, joka viimeisteli pallon hienosti maalin kattoon. Tässä vaiheessa näytti, että kotijoukkue jyrää joensuulaiset täysin maanrakoon, sillä vierasjoukkueella oli vaikeuksia saada syöttöjä omilleen AC Oulun vahvan prässin alla. Kotijoukkue loi tällä kertaa hallinnan lisäksi myös hyviä maalipaikkoja – lähellä onnistumista olivat Joonas Sohlo toistamiseen, Joni Mäkelä sekä erikoistilanteissa Janne Hietanen. Jipon avausjakson parhaaksi paikaksi voidaan laskea Immo Erosen laukaus kuudentoistarajan tuntumasta.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. AC Oulu hallitsi kenttää lähes täydellisesti noin kahdenkymmenen minuutin ajan. Viimeiset ratkaisut jäivät kuitenkin torsoiksi ja kuten niin usein jalkapallokentillä on tapana käydä, iskee vastustaja maalin lähes ainoasta paikastaan. Keskikentän pallonmenetyksen jälkee Jippo onnistui pelaamaan pallon vasemmalle laidalleen, josta Topi Sormunen antoi millintarkan pystypallon Immo Eroselle, joka vapautti Petteri Rönkön maalintekoon.

Tasoituksen jälkeen Jippo jatkoi uhrautuvaa puolustuspelaamista ja onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. Lähelläpiti-tilanteita ei kuitenkaan lasketa, joten ottelu päättyi seurojen välillä jo klassikoksi muodostuneeseen 1-1-tulokseen. Taiston aikana nähtiin myös muutama ikävä tapahtuma, kun ensin kotijoukkueen Juho Meriläinen sai maistaa Jippo-hyökkääjä Ariel Ngueukamin kyynärpäätä. ”Äffä” selvisi tilanteesta kuitenkin ”tummalla kupilla”. Toinen törmäys nähtii hetkeä myöhemmin, kun Joonas Sohlo törmäsi pahannäköisesti Jippo-vahti Mikko Ikoseen. Ikonen pystyi jatkamaan ottelun loppuun, mutta pelin jälkeen paikalle jouduttiin hälyttämään ensiapua.

– En ole ennen nähnyt Juhan joukkueen olevan noin hallitseva ja hyvä pallon kanssa. Olimme ensimmäisen jakson totaalisessa kusessa ja peli olisi voinut olla 5-0. Toiselle jaksolle saimme ehkä hieman kontrollia ja voisi sanoa, että olimme enää kontrolloidussa kusessa. Olen varma ettei täältä Raatista moni joukkue tule ottamaan pisteitä, kun on vielä oletettavaa, että AC Oulun peli tulee kehittymään, kommentoi Jipon päävalmentaja Jarmo Korhonen ottelun päätyttyä.

– Pelissämme on todella paljon hyvää, parempaa kuin viime vuonna, mutta silti tämä on maalinteko peli ja ei voi olla tyytyväinen pisteeseen kotikentällä. Se ei lohduta yhtään, että vastustaja on totaalisessa tai kontrolloidussa kusessa. Kyse on siitä, miten pystymme hyödyntämään hallintamme. On tehtävä hyökkääjän valintoja, kun ollaan 5-25 metriä vastustajan maalista. Tänään käännyttiin suosiolla kotiinpäin ja jätettiin pystyliikkeet liian vähille. Eniten odotan vasemmalta sivustaltamme, jossa Stafsulan ja Majavan Juhan kokemus on saatava hyödynnettyä tehoina. Takaan, että he osaavat oikeita asioita, kunhan vaan alkavat niitä tehdä. Kokki-Sohlo pelaa onneksi ylärajoillaan ja Majavan Juusolla oli lupaava sisääntulo. Torstaina on onneksi jo seuraava mahdollisuus olla hyvä, jutteli puolestaan tasapeliin erittäin pettynyt AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen.

Ottelun tilastot TÄÄLLÄ>>

Juho Meriläinen sai lauantaina täyteen sata virallista ottelua AC Oulun paidassa ja lahjaksi mustan silmän

Dritan pelasi täydet 90 minuuttia, mutta tehopisteet jäivät vielä keräämättä (Matti Eteläperä)