Maalipaikoilla juhlinut AC Oulu hävisi kauden ensimmäisen Oulun Derbyn OPS:lle niukasti lukemin 1-0.

AC Oulu ja OPS kohtasivat kauden ensimmäisessä Oulun Derbyssä. Kamppailu Oulun herruudesta pelattiin kosteassa säässä huonohkolla Raatin stadionin luonnonnurmella. Laivastonsiniset lähtivät otteluun pelaamaan palloa maata pitkin sekä luonnolliseen tapaan kontrolloimaan peliä.

Ensimmäinen puoliaika oli Laivastonsinisten kontrolloitua pelaamista. Molemmat joukkueet pelasivat puolustuspäässä erittäin tiivisti, joten huippupaikoilla ei mässäilty. Maalintekopaikat ensimmäisellä puoliajalla olivat AC Oululle tylysti 4-0. Ehkä parhaimpaan maalintekopaikkaan pääsi laitapelaaja Niilo Hautala

Toisella puoliajalla jatkettiin AC Oulun komennossa. Laivastonsiniset saivat luotua maalipaikkoja tuon tuostakin. OPS kuitenkin pääsi muutaman kerran iskemään vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Vaaralliset iskut tuottivat tulosta 75. minuutilla, kun Konstantin Belov siirsi isännät 1-0 johtoon lähietäisyydeltä. Maalin jälkeen AC Oulu pyrki painostamaan kotijoukkuetta, tuloksetta. OPS puolusti tiiviisti ja sai kulutettua hyvin aikaa, eikä maaleja enää nähty.

Näin kotijoukkue OPS nappasi kolme pistettä kauden ensimmäisestä Oulun Derbystä. Seuraava Derby on AC Oulun kotipeli joka pelataan heinäkuussa. Laivastonsinisten seuraava kotiottelu pelataan helatorstaina 25.5. klo 17.00.