AC Oulu kohtasi lauantaina Liigacupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa KuPSin ja samalla peli jäi viimeiseksi oululaisten osalta tämän vuoden cupissa, kun kuopiolaiset ottivat 3-1 voiton ja menivät semifinaaliin.

Lauantain ottelun ensimmäinen jakso oli KuPSin hallintaa. Kuopiolaiset hallitsivat palloa ja prässäsivät todella ylhäällä sekä aggressiivisesti, joka oli myrkkyä Laivastonsinisille. Keltapaitainen isäntä oli muutenkin vaarallinen hyökkäyspäässä luoden useamman maalipaikan, mutta pallot viuhuivat oululaisten onneksi ohi.

KuPS siirtyi 17. minuutilla johtoon AC Oulun lahjamaalilla, kun maalivahti ja topparit sekoilivat 30 metrissä. Calum Ward joutui lopulta laittamaan paineen alla hätäisesti pallon poissa ja se päätyi suoraan Otto Ruopille, joka laittoi pallon oululaisten yli ja suoraan maaliin.

AC Oulu sai hetkeksi balsamia haavoilleen, kun tasoitusmaali syntyi 22. minuutilla. Yassin Daoussi heitti sivurajan suoraan boksin sisään Ashley Coffeylle, joka pystyi suojaamaan ja kääntymään pallon kanssa KuPSin toppareiden paineesta huolimatta. Coffey laukoi pallon puolustajan jalkovälistä ja se yllätti KuPS-vahti Aatu Hakalan.

Kauaa tasapeli ei kestänyt, kun reilu 10 minuuttia myöhemmin jälleen oululaisten avauspeli oli vaikeuksissa omassa päässä. Pallo menetettiin aivan rankkarialueen rajalla ja se päätyi jälleen Ruopille, joka pääsi nokikkain Wardin kanssa ja pisti tekonahkakuulan häkkiin.

Toisella jaksolla ottelu tasoittui ja AC Oulu pääsi myös hieman paremmin otteluun mukaan. Oululaiset pystyivät luomaan pari hyvää maalipaikkaakin, mutta lisämaaleja Laivastonsiniset eivät saaneet.

Ottelun naulan arkkuun hakkasi KuPS 92. minuutilla, kun sivuvaparissa kaikki pelaajat Ward mukaanlukien oli noussut maalille ja pallo menetettiin KuPSille. Keltapaitaisten Ogunkoya oli juoksukilpailussa sen verran parempi, että pääsi iskemään reilusta parista kymmenestä metristä pallon tyhjään nuottaan.

Katso Worker-ottelukooste alta.

Seuraava kilpailullinen ottelu pelataan Veikkausliigassa, joka alkaa 6.4. Seinäjoella SJK:n vieraana. Kotiavaus on Raatissa 27.4. ja nyt kannattaa hankkia kausikortti, jolla olet mukana koko kauden.