AC Oulu kohtasi Liigacupin kolmannessa ottelussa Ilveksen, joka oli ennen kohtaamista voittamaton ja on edelleen torstai-illan Heinäpään vierailun jälkeen. Ottelu päättyi vierailijoiden 0-1 voittoon.

Ensimmäinen jakso oli Ilveksen hallintaa enimmäkseen ja tupsukorvat menivätkin yhdeksännellä minuutilla johtoon Santeri Haaralan kovalla pommilla, joka lensi ylähirren kautta maaliin. Veto oli niin kova rankkarialueen sisältä, ettei Calum Wardilla ollut mitään mahdollisuutta ottaa palloa kiinni.

Aloitusjakson lopussa reilun 40 minuutin jälkeen Ilveksen kulmatilanteen päätteeksi päätuomari näkee jostain raosta pallon osuvan AC Oulun pelaajan käteen ja puhaltaa pallon pilkulle. Calum Ward nappaa kuitenkin rankkarin kiinni eikä tamperelaiset päässeet enempää karkuun.

Toinen jakso alkaa Ilveksen merkeissä, mutta ottelun painopiste alkoi kuitenkin kääntyi oululaisten painostamiseksi. Tunnelma nousi hallissa niin kentällä kuin katsomossa, kun Ilveksen jatkuviin puhalluksen jälkeisiin vetoihin kohti maalivahtia tuomaristo ei puuttunut ollenkaan. Vasta käsirysyyn päättynyt tilanne toi muutosta asiaan.

Puolestaan illan toinen käsivirhe nähtiin noin 60 minuutin jälkeen, kun Ilveksen maalivahdin torjunnan jälkeen pallo osuu suoraan keltapaitaisen pelaajan levällään olleeseen käteen ja muuttaa siitä suuntaa. Tästä tilanteesta ei tuomittu rankkaria eikä mitään muutakaan.

AC Oulu painoi vimmatusti päälle koko loppuajan, mutta tasoitusmaalia ei tullut. Oululaiset saivat luotua useamman hyvän paikan, mutta Yassin Daoussin tolppalaukausta lähemmässä suorituksissa ei päästy.