AC Oulu ja OPS kohtasivat toisensa viimeisen kerran tällä kaudella. Otteluvoitot olivat 1-1 ennen illan kamppailua. Ratkaisevan ottelun ja samalla Oulun herruuden nappasi OPS.

Ensimmäinen puoliaika lähti suhteellisen vauhdikkaasti liikkeelle. OPS piti palloa ja sai muutamia vaarallisia paikkoja erikoistilanteista. AC Oululla oli muutama oikein maukas paikka siirtyä johtoon, mutta Alberto Alvarado Morinin puskut eivät tuottaneet ylärimaa toivotumpaa tulosta. Titi Essomba oikealla laidalla oli pitelemätön. Ennen ensimmäisen puoliajan loppua OPS siirtyi 1-0 johtoon.

Toinen puoliaika alkoi samoissa tunnelmissa. 49. minuutilla OPS pääsi kuin varkain siirtymään 2-0 johtoon. AC Oulun riveistä Titi Essomba jatkoi loistoaan. Noin 65. minuutin kohdalla Essomba kavensi tilanteeksi 2-1, mutta maali hylättiin paitsiona. 70. minuuttia taulussa, ja jälleen Essomba pääsi vetopaikkaan. Vasempaan ylänurkkana suuntautuneen vedon torjui OPS-vahti Juhani Pennanen.

76. minuutilla Tuomas Mustonen kavensi tilanteeksi 2-1 erittäin komealla vedolla oikeaan yläkulmaan. Lisäajan viidennellä minuutilla OPS:n Konstantin Belov iski puolivolleysta loppulukemat 3-1.

Näin OPS otti Oulun herruuden kaudella 2017. Laivastonsinisten kausi jatkuu lauantaina 16. syyskuuta kotiottelulla Grankulla IFK:ta vastaan. Tuohon otteluun kaikilla alakoululaisilla vapaa pääsy.

Uutista muokattu 8.9.2017 klo 22.11. GrIFK-otteluun on vapaapääsy kaikilla alakoululaisilla, ei kaikilla kuten alkuperäisessä uutisessa on mainittu.