Vasarahai Oulun Konttivuokraus Hukka Terveystalo Go On Oulu OMP Group OTC Nordic Lähitapiola Craft Tuner Oy Ville Puukka Temrex Temotek Worker Feeniks Visual UKI Arkkitehdit Kaleva

Onnellinen päätös vaikealle kaudelle

9.11.2021 22:45 Raportti

 

AC Oulu pystyi säilyttämään paikan Veikkausliigaan ensi kaudelle hyvän pelin ansiosta Raatissa sunnuntaina. Stadionille oli saapunut yli 2700 katsojaa ja kummankin joukkueen kannattajaryhmät pitivät tunnelmaa yllä läpi ottelun.Juhlatunnelmaa Raatissa ottelun päätyttyä. (Kuva: Elias Mustonen).

 

AC Oulu ja RoPS lähtivät sunnuntai-iltapäivään rovaniemeläisten johtoasemassa yhteismaalein 2-1 ja Laivastonsinisillä oli pakko voitto edessä säilyttääkseen paikkansa Veikkausliigassa. Alusta lähtien pelin kuva oli, että AC Oulu painoi peliä RoPSin päätyyn eikä antanut vastustajalle yhtään hyvää maalipaikkaa.

 

Maalien lisäksi yksi ottelun kulminaatiopisteistä oli RoPSin Geoffrey Acheampongin agressiivinen pelaaminen, jonka uhriksi Henrik Ölander joutui kahteen kertaan. Näin myös hänelle tuomittiin kaksi keltaista korttia kymmenen minuutin sisään ja ulosajo reilun puolen tunnin kohdalla. Kentältä poistamiseen johtaneessa tilanteessa Acheampong liukui AC Oulun puolustusalueen päätyrajalla suoraan Ölanderilta jalat alta takaa päin ja näin päätuomari Joni Hyytiällä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin nostaa iltapäivän toinen keltainen rovaniemeläishyökkääjälle. 

 

Ulosajon jälkeen AC Oulun vauhti vain kiihtyi ja joukkue löi entisestään painetta RoPSin maalille. Illan ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisen jakson lisäajalla. RoPS käänsi tuttuun tapaansa peliä nopeasti ylös, kun Janne Niskala yritti puskea läpi oululaisten puolustuslinjan ja menetti pallon viimeisellä kolmanneksella. Lucky Opara otti pallon pois ja lähti kääntämään Laivastonsinisten hyökkäystä vauhdikkaasti ylöspäin. Hän toi pallon keskiympyrään asti, josta syötti Otso Liimatalle vasemmalle. Hän syötti oivallisen pystypallon Nikolas Sairalle, joka sai pallon tilanteeseen liukuvasta Luka Kuittisen puolustusyrityksestä huolimatta ja lähti painamaan rankkarialueella kohti maalia. Sairan keskitys läheltä maalia osui rovaniemeläispuolustukseen, josta pallo lensi toiselle laidalle vapaana olleelle Dennis Salanovićille. Hän laittoi tarkan keskityksen etutolpalla vapaana olleelle Oparalle, joka puski pallon maalin ja oululaiset 1-0 johtoon ottelussa. Se oli todellinen pukukoppimaali ja oululaisyleisö repesi liitoksistaan.

 

Toisella jaksolla trendi jatkui. AC Oulu hallitsi ja RoPS ei pystynyt luomaan vaarallisia hyökkäyksiä juurikaan. Heti jakson alussa vajaan 50. peliminuutin kohdilla oululaiset ottivat jo 2-0 johdon ottelussa. Otso Liimatta antoi kulmatilanteesta hyvän keskityksen maalin eteen, jossa Nikolas Saira nekkasi pallon maaliin nenällään. Viime otteluissa epäonnesta jo maalitilanteissa kärsineelle Sairalle maali maistui ja tuuletukset olivat sen mukaisia komeine liukuineen.

 

Oparalla oli illan aikana hyvä mahdollisuus jopa useampaan maaliin. Noin 54. minuutin pelin jälkeen Niklas Jokelainen antoi läpisyötön Dennis Salanovićille RoPSin puolustuksen taakse boksin oikealle reunalle. Salanović haastoi pari RoPSin pakkia ja pääsi laukomaan napakan kudin. Tällä kertaa valitettavasti suoraan päin Sairaa, mutta irtopalloon pääsi vitosen alueen sisällä Opara. Tällä kertaa kuitenkin Miikka Mujunen rovaniemeläisten maalilla kerkesi juuri ja juuri pelastamaan tilanteen.

 

Muutama minuutti myöhemmin oli oululaisilla jälleen loistava maalipaikka, kun Jokelainen antoi kulmasta pallon maalin eteen. Etualueelle tulleeseen keskitykseen pääsi puskemaan jälleen Opara, mutta taas oli Mujunen edessä ja sai vaivoin torjuttua pallon ylähirren kautta turvallisemmille vesille.

 

Tunteet kuumenivat entisestään ottelussa, kun 71. minuutilla Nikolas Saira taisteli pystyyn syötetystä pallosta Luka Kuittisen kanssa. Kamppailun tohinassa Kuittinen kaatui ja tuomari puhalsi tilanteen oululaisten rikkeeksi. Saira jatkoi pelaamista, kun ei kuullut vihellystä ja veti pallon tilanteen jälkeen suoraan kohti maalivahti Miikka Mujusta. Hän hermostui tilanteessa ja kävi torppaamassa Sairan maahan käsillään. Tilanteesta lopulta keltainen kortti kummallekin.

 

Lopulta tunteikas ja kuuma ottelu vihellettiin päätökseen, kun ottelua oli pelattu reilu 93 minuuttia. AC Oulun pelaajat ryntäsivät kentälle ja niin kuin jo monta kertaa kauden aikana on todettu sarjapaikan säilyttämisen olevan meidän mestaruus, joten juhlinta oli lähes mestaruuden tasoista.

 

Onnellinen päätös vaiherikkaan kauden päätteeksi, josta ei draamaa puuttunut. Kiitos kaikille pelaajille, taustoille, yhteistyökumppaneille, kannattajille ja muuten mukana eläneille! 

 

 

Röngän voimapelaajat:

 

1. Ekovirtauksen kummipelaaja Lucky Opara

 

2. Röngän ja Kiinteistömaailma Tuiran kummipelaaja Miika Koskela.

 

3. OSAOn ja Kempeleen Kojeistotuotteen kummipelaaja Niklas Jokelainen.

 

Ensi kaudella nähdään!

KOMMENTIT

Katso runsaat kommentit ja jälkitunnelmat jälkipeleistä.

JÄLKIPELIT
OTTELUKOOSTE


Sunnuntai 7.11.2021 16:00
Raatin Stadion, Oulu
Liigakarsinta

Tulos: 2-0 (1-0)

Ottelupöytäkirja

7.12.2021 18:00 Uutinen
No Sala No Party!

2.12.2021 10:00 Uutinen
Noah Pallas liittyy Laivastonsinisiin

29.11.2021 09:00 Uutinen
Rafael Floro saapuu AC Oulun takalinjoille

27.11.2021 15:31 Uutinen
Liigacup palaa kilpailukalenteriin

26.11.2021 13:05 Uutinen
Lisää akateemista osaamista Portugalista Laivastonsinisiin

25.11.2021 12:00 Uutinen
Aapo Heikkilä jatkaa Laivastonsinisissä

24.11.2021 19:00 Uutinen
Riku Selander liittyy Laivastonsinisiin

23.11.2021 09:00 Uutinen
AC Oulu / OLS B-junioreiden päävalmentajaksi Luis Freitas

22.11.2021 15:00 Uutinen
AC Oulun ikinuori jaksaa vielä heilua

19.11.2021 09:00 Uutinen
Juhani Pennanen jatkaa Laivastonsinissä

Veikkaus
© 2021 AC Oulu.
Veikkausliiga