AC Oulu pystyi säilyttämään paikan Veikkausliigaan ensi kaudelle hyvän pelin ansiosta Raatissa sunnuntaina. Stadionille oli saapunut yli 2700 katsojaa ja kummankin joukkueen kannattajaryhmät pitivät tunnelmaa yllä läpi ottelun.

AC Oulu ja RoPS lähtivät sunnuntai-iltapäivään rovaniemeläisten johtoasemassa yhteismaalein 2-1 ja Laivastonsinisillä oli pakko voitto edessä säilyttääkseen paikkansa Veikkausliigassa. Alusta lähtien pelin kuva oli, että AC Oulu painoi peliä RoPSin päätyyn eikä antanut vastustajalle yhtään hyvää maalipaikkaa.

Maalien lisäksi yksi ottelun kulminaatiopisteistä oli RoPSin Geoffrey Acheampongin agressiivinen pelaaminen, jonka uhriksi Henrik Ölander joutui kahteen kertaan. Näin myös hänelle tuomittiin kaksi keltaista korttia kymmenen minuutin sisään ja ulosajo reilun puolen tunnin kohdalla. Kentältä poistamiseen johtaneessa tilanteessa Acheampong liukui AC Oulun puolustusalueen päätyrajalla suoraan Ölanderilta jalat alta takaa päin ja näin päätuomari Joni Hyytiällä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin nostaa iltapäivän toinen keltainen rovaniemeläishyökkääjälle.

Ulosajon jälkeen AC Oulun vauhti vain kiihtyi ja joukkue löi entisestään painetta RoPSin maalille. Illan ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisen jakson lisäajalla. RoPS käänsi tuttuun tapaansa peliä nopeasti ylös, kun Janne Niskala yritti puskea läpi oululaisten puolustuslinjan ja menetti pallon viimeisellä kolmanneksella. Lucky Opara otti pallon pois ja lähti kääntämään Laivastonsinisten hyökkäystä vauhdikkaasti ylöspäin. Hän toi pallon keskiympyrään asti, josta syötti Otso Liimatalle vasemmalle. Hän syötti oivallisen pystypallon Nikolas Sairalle, joka sai pallon tilanteeseen liukuvasta Luka Kuittisen puolustusyrityksestä huolimatta ja lähti painamaan rankkarialueella kohti maalia. Sairan keskitys läheltä maalia osui rovaniemeläispuolustukseen, josta pallo lensi toiselle laidalle vapaana olleelle Dennis Salanovićille. Hän laittoi tarkan keskityksen etutolpalla vapaana olleelle Oparalle, joka puski pallon maalin ja oululaiset 1-0 johtoon ottelussa. Se oli todellinen pukukoppimaali ja oululaisyleisö repesi liitoksistaan.

Toisella jaksolla trendi jatkui. AC Oulu hallitsi ja RoPS ei pystynyt luomaan vaarallisia hyökkäyksiä juurikaan. Heti jakson alussa vajaan 50. peliminuutin kohdilla oululaiset ottivat jo 2-0 johdon ottelussa. Otso Liimatta antoi kulmatilanteesta hyvän keskityksen maalin eteen, jossa Nikolas Saira nekkasi pallon maaliin nenällään. Viime otteluissa epäonnesta jo maalitilanteissa kärsineelle Sairalle maali maistui ja tuuletukset olivat sen mukaisia komeine liukuineen.

Oparalla oli illan aikana hyvä mahdollisuus jopa useampaan maaliin. Noin 54. minuutin pelin jälkeen Niklas Jokelainen antoi läpisyötön Dennis Salanovićille RoPSin puolustuksen taakse boksin oikealle reunalle. Salanović haastoi pari RoPSin pakkia ja pääsi laukomaan napakan kudin. Tällä kertaa valitettavasti suoraan päin Sairaa, mutta irtopalloon pääsi vitosen alueen sisällä Opara. Tällä kertaa kuitenkin Miikka Mujunen rovaniemeläisten maalilla kerkesi juuri ja juuri pelastamaan tilanteen.

Muutama minuutti myöhemmin oli oululaisilla jälleen loistava maalipaikka, kun Jokelainen antoi kulmasta pallon maalin eteen. Etualueelle tulleeseen keskitykseen pääsi puskemaan jälleen Opara, mutta taas oli Mujunen edessä ja sai vaivoin torjuttua pallon ylähirren kautta turvallisemmille vesille.

Tunteet kuumenivat entisestään ottelussa, kun 71. minuutilla Nikolas Saira taisteli pystyyn syötetystä pallosta Luka Kuittisen kanssa. Kamppailun tohinassa Kuittinen kaatui ja tuomari puhalsi tilanteen oululaisten rikkeeksi. Saira jatkoi pelaamista, kun ei kuullut vihellystä ja veti pallon tilanteen jälkeen suoraan kohti maalivahti Miikka Mujusta. Hän hermostui tilanteessa ja kävi torppaamassa Sairan maahan käsillään. Tilanteesta lopulta keltainen kortti kummallekin.

Lopulta tunteikas ja kuuma ottelu vihellettiin päätökseen, kun ottelua oli pelattu reilu 93 minuuttia. AC Oulun pelaajat ryntäsivät kentälle ja niin kuin jo monta kertaa kauden aikana on todettu sarjapaikan säilyttämisen olevan meidän mestaruus, joten juhlinta oli lähes mestaruuden tasoista.

Onnellinen päätös vaiherikkaan kauden päätteeksi, josta ei draamaa puuttunut. Kiitos kaikille pelaajille, taustoille, yhteistyökumppaneille, kannattajille ja muuten mukana eläneille!