Raportti Edustus

AC Oulun oljenkorsi liiganousun suhteen katkesi lopullisesti sunnuntaina, kun oululaiset jäivät vierasottelussaan joensuulaista Jippoa vastaan 1-1-tasapeliin.

Sitkeä ja taisteleva JIPPO oli lopulta tällä kaudella AC Oululle ylitsepääsemätön este, sillä molemmat kohtaamiset päättyivät 1-1-tulokseen. Sunnuntain tasapeli löi AC Oulun nousuhaavearkun tämän kauden osalta lopullisesti kiinni, sillä sarjakärki FC Lahti voitti samaan aikaan oman ottelunsa.

Näin ollen AC Oulu on kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä seitsemän pisteen päässä FC Lahdesta, eikä tätä eroa ole mahdollista enää kuroa kiinni. FC Lahti tulee näillä näkymin myös olemaan se joukkue, joka voittaa Ykkösen ja nousee takaisin Veikkausliigaan kaudeksi 2012.

– Pettymyshän tämä tietenkin on, se on selvä asia. Vuosi on ollut koko seuralle sieltä talvesta lähtien erittäin haastava, mutta parhaimmillaan olemme pystyneet pelaamaan mahtavaa jalkapalloa. Heinäkuun lopusta lähtien olemme olleet hyvä joukkue, mutta tällä kertaa se ei riittänyt, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen tunnusti.

– Matka kuitenkin jatkuu. Meillä on ollut koko ajan se ajatus, ettei tässä olla yhden kortin varassa. Teemme töitä pidemmällä aikajänteellä ja kaiken tarkoitus on, että kun seuraavan kerran nousemme, niin sitten ei enää pudota kentällä eikä kabineteissa, Malinen painottaa.

Joensuussa AC Oulu hallitsi pallollista peliä jo ensimmäisellä jaksolla, mutta JIPPO oli kuitenkin hyökkäyspäässä terävämpi ja pääsikin tauolle 1-0-johdossa. Maali oli tosiasia 40. minuutilla, kun Ariel Ngueukam pääsi karkaamaan toppareiden keskeltä läpiajoon ja ohittamaan maalivahti Jeremy Vuolon.

– Jeremy sai kyllä hyvällä yrityksellään hyökkääjän pysähtymään ja kääntymään, mutta taitava kaveri onnistui silti viimeistelemään, Malinen mainitsi.

Toisella jaksolla AC Oulu sai avausjaksoa voimakkaammin konettaan käyntiin ja tilanteita alkoi tulla yhä enemmän tuttuun tapaan äärimmäisen kurinalaisesti puolustaneen Jipon maalia kohti. Tasoitus syntyi 62. minuutilla, kun Dritan Stafsula antoi erinomaisen keskityksen, josta Randy Edwini-Bonsu niittasi puolivolleysta pallon verkkoon.

AC Oulu haki tasoituksen jälkeen vimmatusti voittomaalia, joka olisi vielä pitänyt erittäin ohuet nousumahdollisuudet hengissä, mutta hylätty paitsiomaali ja muutamat läheltä piti -tilanteet eivät auttaneet. Tulos jäi saamatta, aivan kuten heinäkuun alussa Raatissa.

– Yritimme satsata kovasti hyökkäykseen vaihtojenkin avulla ja paine oli valtava, mutta emme onnistuneet tekemään maalia.

– Kaikki kunnia kuitenkin Jipolle. Heillä oli tässä kyseessä muutaman pelaajan jäähyväisottelu ja koko joukkue oli todella suurella sydämellä pelissä. Tämä oli mielestäni aika maksimisuoritus Jipolta. He taistelivat, repivät, raastoivat ja runnoivat aivan älyttömästi, Malinen suitsutti vastustajaa.

AC Oulun kausi jatkuu vielä kahden ottelun verran. PK-35 kohdataan 15. lokakuuta Vantaalla ja kauden päätöskierroksella PS Kemi saapuu Raattiin 22. lokakuuta. Oululaiset tavoittelevat nyt sarjan kakkossijaa.

– Haemme mahdollisimman hyviä tuloksia ja mahdollisimman hyvää sarjasijoitusta.

– Sarjaohjelma tietenkin vähän taas herättää kysymyksiä, koska edessä on jälleen kahden viikon tauko ennen seuraavaa ottelua. Kun elokuun lopussa päästiin hyvään pelirytmiin, niin sitten tämä syksy on mielettömän repaleista, vaikkei Ykkösen joukkueista pelaajia ole esimerkiksi nyt maajoukkueen Ruotsi-ottelussa.

– Tämä ei ole huono juttu pelkästään pelaajille, vaan myös kannattajille, jotka joutuvat kotiottelun jälkeen odottelemaan seuraavaa kotipeliä kuukauden verran, kritisoi Malinen.

Kauden päätösottelussa PS Kemiä vastaan AC Oulu järjestää kaikille jalkapallon ystäville tarkoitetun päättäjäistapahtuman. Aiheesta lisää alkavalla viikolla.

JIPPO – AC Oulu 1 – 1 (1 – 0)

18min. JIPPO Petteri Rönkkö varoitus
40min. 1 – 0 Ariel Ngueukam
50min. JIPPO Tuomas Korpela varoitus
54min. AC Oulu Juho Meriläinen varoitus
62min. 1 – 1 Randy Edwini-Bonsu (Dritan Stafsula)
70min. JIPPO Hans Ekroos varoitus
86min. AC Oulu Mika Nurmela varoitus
90min. JIPPO Ariel Ngueukam varoitus

Veikkauspörssipisteet

*** Randy Edwini-Bonsu, AC Oulu
** Ariel Ngueukam, JIPPO
* Mikko Ikonen, JIPPO

AC Oulun kokoonpano

Jeremy Vuolo
Janne Hietanen
Mika Lähderinne
Juho Meriläinen (70min. Matias Ojala)
Lassi Nurmos (82min. Ilja Fomitsev)
Jani Kauppila
Mika Nurmela
Daniel Owusu
Dritan Stafsula
Randy Edwini-Bonsu
Juuso Majava (82min. Joonas Pennanen)

(Toimitus)