Raportti Edustus

AC Oulu ja JIPPO pelasivat maalittoman tasapelin lauantaina Joensuun keskuskentällä. Maalipaikkoja nähtiin molemmissa päädyissä, mutta kotijoukkueen maalivahti Mikko Ikonen sekä AC Oulun kollega David Monsalve nousivat ottelun parhaiksi pelaajiksi.

JIPPO vetäytyi heti ensimmäisestä minuutista lähtien todella alas. AC Oulu sai hallita palloa rauhassa alakerrassa, joensuulaisten yrittäessä tukkia välejä mitä lähemmäksi heidän maaliaan tultiin. Laivastonsiniset onnistuivat kaikesta huolimatta löytämään tilaa JIPPO-puolutuksen ja keskikentän välistä. Viimeiset syötöt jättivät kuitenkin ottelun alussa vielä toivomisen varaan, mutta erikoistilanteita nähtiin paljon.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen AC Oulu sai minuutin sisällä pallon kaksi kertaa tolppaan – ensin Anselmi Nurmelan pusku kulmapotkusta pysähtyi pystypuuhun. Peliväline kimposi vielä maalin eteen, jossa Pekka Räisänen ja Janne Hietanen sutivat palloa, mutta se päätyi lopulta ohi maalin. Toinen tolppa oli Didier Tayoun käsialaa. Komeasti lähteneen saksipotkun tielle venyi hurjassa vedossa ollut Mikko Ikonen, joka sai näppejään juuri sen verran väliin, että pallo päätyi tolpan kautta ohi maalin.

Seuraavat hässäkät nähtiin puolen tunnin kohdalla. Tayou oli jälleen lähellä maalia, mutta Dritan Stafsulan keskityksestä lähtenyt pusku painui lähietäisyydeltä ohi maalin. Heti perään Tuure Siira ja Anselmi Nurmela virittivät kaukolaukaukset, mutta Ikonen venyi.

Jakson lopussa kotijoukkue sai kaksi lähes identtistä ja ainoaa paikkaansa – Miles Byass pääsi molemmilla kerroilla puolittaisiin läpiajoihin, mutta ensimmäisessä laukaus painui taivaan tuuliin ja toisessa Monsalve peitti laukauksen hyvällä vastaantulolla.

Toisen jakson ensimmäisellä minuutilla JIPPO-hyökkääjä Toni Tahvanainen oli karata läpiajoon, mutta Monsalven vastaantulo oli jälleen oikea-aikainen. Tahvanainen sai tilanteessa pallon ikävästi suoraan päähänsä ja joutui jättämään kentän. Tämän nukahduksen jälkeen alkoi AC Oulun kymmenen minuuttia kestänyt vaihe, jossa maalipaikkoja tuntui syntyvän liukuhihnalta – ratkaisijaa ei kuitenkaan löytynyt ja JIPPO selvisi tilainteista taistelunsa ja vierasjoukkueen heikon viimeistelyn avulla.

67. minuutilla alkoi kotijoukkueen etsikkoaika, joka lähti Byassin laukauksesta, jonka Monsalve torjui upeasti kulmaksi. Tämän jälkeen JIPPO sai todella monta erikoistilannetta, joita AC Oulu ei onnistunut purkamaan hallitusti, vaan paine pysyi pitkään vieraiden maalilla. Takaiskua ei kuitenkaan syntynyt ja peli tasoittui jälleen. 70. minuutilla keskikentällä Mika Nurmelan paikan tällä kertaa ottanut Morten Gerster Peipinen kävi laukomassa tulisen kaukolaukauksen, mutta Ikonen selviytyi jälleen. Toisessa päässä Juuso Aalto laittoi Monsalven lujille vapaapotkusta, mutta kanadankolumpialainen torjui jälleen.

Maalipaikkarikkaan ottelun paras paikka nähtiin 79. minuutilla – hyvää vaihetta pelannut AC Oulu pääsi murtautumaan 16-alueelle, jossa pallo pelattiin Tayoulle. Hän pääsi tälläämään palloa kuudesta metristä lähes tyhjään maaliin, mutta maata pitkin lähteneen laukauksen tielle venyi kuin ihmeen kaupalla Mikko Ikonen. Viimeiset kymmenen minuuttia väännettiin tasaisissa merkeissä, mutta maaleja ei edelleen nähty – näin ollen maalivahtien illassa päädyttiin 0-0-tulokseen.

– Oulu loi enemmän paikkoja, mutta onneksi Ikonen oli maalilla tulessa. Vetäydyimme tarkoituksella todella alas ja yritimme saada iskettyä vastahyökkäyksistä. Paikkoja tulikin, mutta emme pystyneet niitä hyödyntämään. Toisella jaksolla saimme vähän pidempiä jaksoja painetta, mutta maali jäi tekemättä, JIPPON päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

– Pelin tiedettiin olevan vaikea ja sitä se olikin. Välillä oli tilanteita, jossa kaikki pelaajat Davidiä lukuunottamatta oli vastustajan kenttäpuolella – silloin siellä on ahdasta ja murtautuminen on vaikeaa. Löysimme kuitenkin hyvien jaksojen aikana välejä ja saimme syöttöjä jopa rangaistusalueen sisällä, mutta maaliin pallo ei vain löytänyt. Paikkoja oli kyllä ratkaista tämä ottelu jo avausjaksolla. Toisaalta oli siinä kaverillakin muutama hyvä paikka, mutta silti tuntuu että kaksi pistettä menetettiin, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pyörittelee.

Ottelupöytäkirja>>