AC Oulun kauteen valmistavat harjoitusottelut jatkuivat Garam Masala Areenalla KPV:ta vastaan. Kotijoukkueen hyökkäyspään harjoitteet kuluneen viikon aikana eivät olleet menneet hukkaan, sillä AC Oulu oli parempi maalein 5-1.

AC Oulun pre-seasonin kolmannessa harjoitusottelussa vastaan asettui Ykkösestä hyvinkin tuttu kilpakumppani KPV. Vierailijoiden joukkueen rakennus ei ole vielä yhtä pitkällä kuin AC Oulun, joten kokkolalaisten kokoonpanossa olikin paljon nuoria testipelaajia höystettynä muutamalla uudella ulkomaalaishankinnalla.

Ottelun ensimmäinen jakso oli vahvaa kotijoukkueen hallintaa eikä KPV:ta päästetty vaarallisille maalipaikoille. AC Oulun ensimmäinen maali syntyi jo vartin pelin jälkeen, kun Niklas Jokelainen teki vahvan esityön pelaamalla pallon puolustuslinjan taakse David Popalle. Romanialaiskärki karkasi vartijoiltaan ja ohitti varmalla viimeistelyllä KPV:n maalivahdin.

Vain neljä minuuttia myöhemmin AC Oulu esitti komean hyökkäyspään kuvion, jossa ensin Jokelainen syötti pallon laitaan Jarkko Hurmeelle. Laitapakin keskitys tavoitti takatolpalta Samu Alangon, joka puolestaan jatkoi pallon ilmasta alaviistoon Popalle, jolla oli helppo työ tykittää vastapallosta 2-0 -lukemat taululle.

Toisen jakson alkupuolella vierailija KPV pääsi hieman paremmin mukaan peliin. 64. peliminuutilla Kyle Curinga heitti pitkän pallon hyökkäyspäähän ja vaarattoman näköisessä tilanteessa AC Oulun toppari Rafinha rikkoi rangaistusalueella KPV-kärki Alexandar Muticia. Rikkeestä seurasi rangaistuspotku, jonka laukoi varmasti maaliin KPV:n kapteeni Haris Chantzopoulos.

Takaisku herätti kotijoukkueen ja 70. peliminuutilla Aapo Heikkilän mainio keskitys laidalta löysi boksista Nikolas Sairan, jonka vasempaan alakulmaan suuntautunut pusku muutti numeroiksi 3-1. Vain neljä minuuttia myöhemmin Anselmi Nurmelan pallonriistosta käynnistynyt hyökkäys päättyi Heikkilän upeaan maaliin. Vahvoja otteitaan jatkanut laituri leikkasi kulmalipulta kohti keskustaa ja tykitti vasemmalla jalalla pallon takanurkkaan.

Ottelun loppunumeroista vastasi AC Oulun junioriosasto. 19-vuotias Jere Kallinen antoi vasemmalta kulmapotkun, josta pallon puski takatolpan kautta verkon perukoille 17-vuotias toppari Miika Koskela.

Lopputulos 5-1 kertoo hyvin joukkueiden välillä vallinneesta tasoerosta. AC Oulun päävalmentaja Jyrki Aholalle tyytyväisyyttä aiheutti varmasti se, että hyökkäyspään pelissä oltiin menty selvästi eteenpäin laivastonsinisten osalta verrattuna pariin aikaisempaan harjoitusotteluun. Tästä onkin mainio jatkaa kohti Suomen Cupin pelejä, jotka käynnistyvät AC Oulun osalta ensi viikon lauantaina kotiottelulla SJK:ta vastaan.