AC Oulun esitys harjoitusottelussa TP-47:a vastaan jätti paljon toivomisen varaa. Lukemiin 4-4 päättyneen ottelun maalit kotijoukkueen puolesta merkittiin kahdesti osuneella Uchenna Calitus Umehille, Tuure Siiralle sekä Anselmi Nurmelalle.

TP tuli otteluun erittäin puolustusvoittoisella taktiikalla. Keskikentän moottorina huseerannut entinen AC Oulun pelaaja Tarmo Koivuranta veteli punapaitojen naruja kokemuksellaan, eikä AC Oulu päässyt hätyyttelemään vieraiden maalia. Ensimmäisen jakso alku oli varovaista peliä eikä tilanteita nähty myöskään Johannes Wentinin vartioimalla maalilla.

Ottelun avausmaali nähtiin 32 minuutilla, kun torniolaistopparin avustuksella läpiajoon karannut Umeh hassutti maalivahdin siirtäen pallon lopulta tyhjään maaliin. TP:n tasoitus tuli vain minuuttia myöhemmin rangaistuspotkusta. Maalin jälkeen AC Oulu painoi hyökkäyksiä järkevämmin kohti vastustajan maalia, mutta johto-osumaa saatiin odottaa 41. minuutille asti – Tuure Siiran vapaapotku painui hieman helposti verkkoon asti. Kaksi minuuttia edellisestä ja 3-1-lukemat taululle latoi iltapäivän toisellaan testihyökkääjä Umeh. Esityön tarjoili Pekka Welling.

Toisen jakson alku näytti AC Oulun kannalta paljon paremmalta. Pallo teki työn ja maalintekotilanteita siunaantui useita. Koko ottelua leimannut huolimattomuus oli kuitenkin läsnä myös näissä tilanteissa, eikä lisäosumia nähty. Hyvän alun jälkeen laivastonsinisten tekemisen taso laski jälleen ja TP-47 pääsi otteluun mukaan. Toisella jaksolla molemmat joukkueet suorittivat useita pelaajavaihtoja, jotka omalta osaltaan sotkivat kuvioita.

Kotijoukkue siirtyi jo 4-1-johtoon 79. minuutilla, kun Anselmi Nurmela oli ensimmäisenä Toni Tahvanaisen laukauksen irtopallossa. Mutta niin vain ottelu kääntyi ja torniolaiset latoivat viimeisen kympin aikana kolme maalia nousten tasoihin. 4-2-maali merkittiin omaksi maaliksi flipperipallon päätteeksi, 4-3-maali syntyi puskemalla kuudesta metristä ja tasoitusosuma oli upea vapaapotkuosuma.

AC Oulun kokoonpanosta olivat sivussa Dritan Stafsula, Janne Hietanen, Antti Peura, Aapo Heikkilä, Niklas Jokelainen, Morten Gerster Peipinen ja Petteri Pietola. Testipelaajista kaksi maalia tehnyt Umeh antoi positiivisemmat näytöt – toinen hyökkääjä Kemson Fofanah pakkasi ottelun jälkeen laukkunsa kotimatkalle. Jobin postia oululaisille tuli toppari Chrispine Odulan loukkaannuttua. Vamman vakavuus selviää ensi viikolla tarkemmissa tutkimuksissa. Arvokasta kokemusta miesten peleistä saivat OLS:n Samuli Leppälä ja Ville Värjyvirta.