Veikkausliigan alempaa jatkosarjaa pelattiin toiseksi viimeisellä kierroksella tällä kertaa Tampereen Ratinassa. Sarjapisteiden suhteen kummallakaan joukkueella ei ollut suurta panosta. AC Oulu oli jo varmistanut jatkosarjan voiton, ja Ilves varmisti paikkansa eurokarsinnoissa voitollaan Suomen Cupissa. Tampereella tehtiin kuitenkin historiaa, kun illan ottelu oli viimeinen, joka pelattiin Ratinassa. Uuden Tammela-stadionin myötä Ilves pelaa tulevaisuudessa kaikki ottelunsa Suomen uusimmalla jalkapallostadionilla.

Ensimmäisellä puoliajalla Laivastonsiniset hallitsivat peliä ja olivat hieman niskan päällä, vaikka selkeitä maalipaikkoja ei AC Oululle auennutkaan. Ensimmäisen puoliajan loppua kohden Ilves alkoi kuitenkin saada otetta pelistä. Kotijoukkue siirtyi 41. minuutilla Malista kotoisin olevan Mery Traoren maalilla 1-0 johtoon. Muut maalit puuttuivat ensimmäiseltä puoliajalta, ja tauolle mentiin Ilveksen 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet tekivät vaihtoja. Kotijoukkue toi kentälle Tatu Miettusen ja Santeri Haaralan, kun taas AC Oulu teki vaihdon tuomalla kentälle ranskalaisen topparin Hamed Dramen. Heti toisen puoliajan alussa nähtiin tilanteita kummassakin päässä kenttää. Kotijoukkue sai vaarallisen vapaapotkun, ja Jorginho laukoi joukkueensa 2-0 johtoon vapaapotkun jatkotilanteesta. Lähes välittömästi maalin jälkeen oululaiset Niklas Jokelainen pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Ilveksen maalivahti Johannes Viitala oli vahvempi. Vaihdosta kentälle tullut Tatu Miettunen lisäsi kotijoukkueen johdon 3-0:aan 64. minuutilla.

Peli näytti jo pitkään olevan ratkennut, mutta Laivastonsiniset onnistuivat kampeamaan itsensä takaisin peliin. Niklas Jokelaisen rangaistuspotkulla ja vaihdosta kentälle tulleiden Magnus Breitenmoserin maalilla AC Oulu kavensi tilanteen yhden maalin päähän, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Laivastonsiniset näkivät myös Veikkausliiga-debytantteja, kun B-junioreiden SM-hopeamitalistit Rene Kähkönen ja Julius Paananen pääsivät kentälle 72. minuutilla. Molemmat pelaajat antoivat hyviä näyttöjä, ja palkintona Rene Kähköselle oli syöttöpiste Breitenmoserin maaliin.