Raportti Edustus

Juuso Majava nosti sankarinviitan harteilleen laukaisemalla pallon maaliin, kun ottelua oli pelattu 89. minuuttia. Näin ollen AC Oulu otti tuliaisiksi kolme tärkeää sarjapistettä vaikean ottelun päätteeksi.

Arto Tolsa Areenan samettinen viheriö sekä pienet sadekuurot tekivät pelialustasta ihanteellinen vierasjoukkueen lyhytsyöttöpelille. Ottelu lähtikin hyvin, mutta isännät olivat päätteneet näyttää kotiyleisölle parasta taisteluilmettään. Hyvän alun jälkeen oululaiset eivät pystyneet parhaimpaansa – syötöt ja ensimmäiset kosketukset olivat huolimattomia. Näin ollen pelistä tuli fyysistä taistelua. Avausjaksolla AC Oulun maalivahti Hugo Magalhäes esitti yhden ihmepelastuksen sekä tukun tärkeitä ulostuloja. 36. minuutin kohdalla Juha Malinen joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun Juho Meriläinen kinkkasi vaihtoon polvivaivaisena. Oululaisten avausjakson paras paikka siunautui Joonas Sohlolle, jonka oikean jalan kuti kilpistyi kotijoukkueen maalivahdin Lauri Pirhosen hyppysiin.

Puoliajan palopuheet toivat vieraiden peliin ryhtiä ja toisen puoliajan alku lupasi parempaa AC Oulua. Alun jälkeen ote kuitenkin jälleen hieman lipesi ja ottelusta tuli melkoista painia kahden taistelevan joukkueen kesken. Kumpikaan joukkue ei kyennyt pitkiin syöttöketjuihin, mutta suoraviivaiset hyökkäykset toivat paikkoja molempiin päätyihin. Pirhonen ja Magalhães pitivät maalinsa kuitenkin puhtaana. AC Oulu ei tyytynyt vierastasapeliin, vaan kylmää vettä kotijoukkueen niskaan kaatoi Juuso Majava, joka niittasi kauniin kaukolaukauksen maaliin, kun ottelukello näytti 89. minuuttia. Maali räjäytti ottelun lopun ja viiden minuutin aikana nähtiin vielä useita läheltä piti tilanteita etenkin kotkalaisten maalin edessä. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja näin ollen 1-0-vierasvoitto oli tosi asia. Ottelun jälkeen AC Oulun joukkue vetäytyy pienelle kesälomalle, kun seuraava ottelu on vuorossa vasta 31.7, kun FC Hämeenlinna saapuu Raattiin.

– Meillä on ollut aikaisempina vuosina aina ongelmia ns. lomaotteluissa. Kotka teki meidän pelaamisesta tänään todella vaikeaa ja siitä täytyy nostaa heille hattua. Olen kuitenkin tyytyväinen ja ylpeä taisteluvoitosta ja kolmesta sarjapisteestä. Joukkue on näyttänyt viime aikoina luonnetta kääntämällä tiukkoja otteluita edukseen. Huili tulee todella tarpeeseen ja saamme ladata hieman akkuja, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoi taistelun päätyttyä.

Ottelun tilastot>>