Liigacupin ensimmäisellä kierroksella AC Oulu kohtasi SJK:n vierasottelussa, josta lopputuloksena tasapeli 2-2.

AC Oulu aloitti kauden 2022 kilpailulliset ottelut lauantaina SJK:n vieraana Seinäjoella, kun Liigacup pyörähti käyntiin monen vuoden tauon jälkeen. Uusiutuneen oululaisjoukkueen esityksestä kokonaisuudessaan jäi positiivinen kuva ja eikä voittokaan ollut kovin kaukana.

Reilun 5 minuutin pelin jälkeen SJK:lla oli ensimmäinen maalintekopaikka oululaisten päädyssä. Seinäjokisten Niko Markkula pääsi keskittämään oikealta laidalta maalin takatolpalle, jossa mustapaitaisten Jose Pablo Monreal pääsi yrittämään maalintekoa, mutta AC Oulun vasenlaitapakki Riku Selander pääsi häiritsemään sopivasti tilanteessa ja pallo painui vasemmalta ohi maaliin. Näin peli jatkui 0-0 lukemissa.

Vajaan 9 minuutin pelin jälkeen Miika Koskela toi palloa oikealta ylös puoleen kenttään ja laittoi puolenvaihdon Noah Pallakselle vasempaan laitaan, joka toi pallon syvemmälle SJK:n alueelle ja syötti Mosalle. Keskikenttäpelaaja lähti leikkaamaan keskelle ja päätti vetää noin kolmestakymmenestä metristä, mutta valitettavasti tällä kertaa painava veto painui vasemmalta ohi maalin.

Reilun viidentoista minuutin pelin jälkeen Samu Alanko Zarta sai katkaistua seinäjokisten syötön alakerrassa ja käänsi nopeasti peliä ylöspäin syöttäen pallon keskiympyrässä olleelle Michael Lopezille. Hyökkääjä kääntyi pallon kanssa ja laittoi nopeasti ylöspäin vauhdissa olleelle Dennis Salanovićille, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon. Tilanteessa mustapaitaisten puolustus seurasi rinnalla, mutta eivät päässeet liechtenstanilaiseen kiinni. Hyökkääjä pääsi ampumaan kovassa juoksussa rankkarialueen sisältä, mutta tällä kertaa SJK:n maalivahti Markus Uusitalo oli tilanteessa etevämpi ja maali säilyi puhtaana.

Kun pelikello oli pyörähtänyt reilun 41 kertaa taulun ympäri oli jälleen SJK:n ja Niko Markkulan vuoro yrittää. Tällä kertaa hän keskitti oikealta sivuvaparista suoraan maaliin eteen, jossa palloon pääsi puskemaan mustapaitojen Jake Dunwoody. Tällä kertaa pusku suuntautui yli maalin ja tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

AC Oululle siunaantui pelin 55. minuutilla erinomainen maalipaikka, kun Salanovicin tilalle vaihdettu Marius Könkkölä pujotteli mustapaitojen keskustan läpi hyökkäysalueella ja syötti vasemmalle Samu Alanko Zartalle. Muutaman terävän askeleen päätteeksi Alanko Zarta laukaisi painavan tykin kohti maalia. Veräjänvartija Uusitalolla oli hieman vaikeuksia saada torjuttua pallo ja pudotti pallon suoraan maalin edustalla kytänneelle Könkkölälle. Nuori keskikenttäpelaaja pääsi myös laukomaan tilanteessa kohti takanurkkaa, mutta mustapaitojen puolustaja sai juuri ja juuri jalan väliin. Lopulta tilanne päättyy paitsioon Onni Suutarin tullessa vielä yrittämään irtopalloon.

Oululaiset siirtyivät vajaan 60 minuutin pelin jälkeen johtoon ottelussa. Jere Kallinen avasi keskialueelta vasemmalle liikkeessä olleelle Noah Pallakselle, joka lähti nousemaan kohti seinäjokisten maalialuetta. Hän käytti matkalla palloa Alanko Zartalla aivan leveydessä vasemmalla ja pääsi näin SJK:n puolustajan ohi. Pallas nousi aivan päätyrajalle rangaistusalueen sisällä ja syötti pallon kohti maalia, josta se meni maaliin Onni Suutarin selän kautta. Näin AC Oulu oli siirtynyt 0-1 johtoon.

Laivastonsiniset kasvattivat johtoaan viitisen minuuttia myöhemmin ja jälleen sama vaarallinen kolmikko asialla tilanteessa. Pallas syötti vasemmalla keskikentän paikkeilla Alanko Zartalle, joka laittoi roikkupallon vauhtiin Suutarille rankkarialueen vasemmalle laidalle. Hyökkääjä eteni aina päätyyn asti, jossa hän lähti haastamaan SJK:n puolustusta. Järkälemäinen hyökkääjä meni rymistellen ohi seinäjokisten Mehmet Hetemajsta, jonka jälkeen Markkulalla ei ollut muuta tehtävissä, kuin ajaa rajusti Suutari nurin päätyviivasta. Päätuomari Oskari Hämäläisellä oli helppo päätös näyttää palloa pilkulle. Rankkarista Mosa ampui pallon tulisesti maalin kattoon ja oululaiset siirtyivät 0-2 johtoasemaan.

Muutama minuutti edellisestä ja verkot heiluivat jälleen, mutta toisessa päässä. Tuomas Kaukua keskitti päätyviivalta oululaisten maalin eteen, jossa Christian Valencia pääsi puskemaan kohti takanurkkaa. Pallo kuitenkin osui tolppaan yllättäen, josta se tuli suoraan Jake Jervisille ja hän pääsi vetämään pelivälineen takanurkkaan. Näin ottelu tilanteeseen 1-2.

Ottelun ollessa 80 minuutin paikkeilla nähtiin kentällä sekava tilanne, jossa seinäjokisille tuomittiin rankkari. Kotijoukkueen Monreal juoksi voimallisesti rankkarialueelle pallon perään ja suoraan selin häneen olleeseen Miika Koskelan jalkoihin. Tämän seurauksena hän lensi maahan rähmälleen ja tuomari osoitti rangaistuspotkupilkkua. Lopulta Monreal laittoi pallon sisään pilkulta ja näin ottelu oli 2-2, joka jäi myös loppulukemiksi.

AC Oululla oli vielä viimeisellä minuutilla mahdollisuus mennä johtoon. Jere Kallinen keskitti oikealta suoraan maalin eteen, jossa Alanko Zarta pääsi puskemaan palloon. Tanakka pusku painui valitettavasti niukasti ohi maalista ja näin peli päättyi tasalukemiin 2-2.