AC Oulu avasi lauantaina pistetilinsä kauden 2011 Liigacupissa. Heinäpään Arina Areenalla JJK:ta vastaan pelattu ottelu päättyi tasalukemiin 1 – 1 . AC Oulun maalintekijä oli loppuhetkillä onnistunut Matias Ojala.

AC Oulu ja siirtomarkkoinoilla jälleen vahvistuksia hankkinut JJK tarjosivat tuvantäyteiselle Arina Areenan yleisölle vuodenaika huomioiden varsin hyvätasoisen kamppailun. JJK siirtyi ottelussa vajaan puolen tunnin kohdalla 1-0-johtoon, mutta kotijoukkue nousi 90. minuutilla tasoihin Matias Ojalan osumalla.

– Oulu on mukava paikka pelata futista ja meille oli makea haaste pelata AC Oulua vastaan. He tulevat kunnolla tilanteisiin ja prässäävät kovaa. Se laittoi meidät hyvään puntariin, JJK:n päävalmentaja Kari Martonen totesi ottelun päätyttyä.

Myös AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen saattoi siirtyä lumipyryiseen lauantai-iltaan hyvällä mielellä.

– Tarkoituksemme oli näyttää omalla tekemisellämme kuinka paljon haluamme täällä pelata Veikkausliigaa. Mielestäni onnistuimme siinä kymppiplussan arvoisesti. Lisäksi meillä oli kentällä parhaimmillaan peräti kymmenen oululaista pelaajaa, mikä on varmasti eräänlaista historiaa, Malinen summasi.

– Voitosta tietenkin pelasimme, mutta tämänkin lopputulos antoi makua suuhun.

Malisen mainitsemista nuorista etenkin Ojala osoitti jälleen taitonsa pelatessaan kymppipaikalla täydet 90 minuuttia. Muun muassa Urheilulehti nosti kuluvan kuun lopussa vasta 16 vuotta täyttävän nuorukaisen Suomen lupaavimmaksi jalkapalloilijaksi, eivätkä kehut ole tuulesta temmattuja. Myös Siiran veljekset, Arttu ja Tuure, osoittivat olevansa tulevaisuuden pelimiehiä.

Ottelun pallonhallinta oli enimmäkseen AC Oululla, mutta todellisia vaaratilanteita sinipaidat eivät onnistuneet tarpeeksi usein luomaan JJK:n maalille. Avausjaksolla parhaat paikat siunaantuivat noin 18 metristä hieman oikean alakulman ohi laukoneelle Jani Kauppilalle sekä Mika Nurmelan keskityksen jälkeen puskemaan päässeelle Matias Ojalalle.

– Olimme vastaanottava joukkue. Haluaisin kyllä, että pystyisimme parempaan pallonhallintaan, mutta vastustaja teki siitä erittäin haastavaa. Toisaalta pidimme kuitenkin AC Oulun suht hyvin pois maalipaikoilta, JJK-luotsi Martonen kertasi.

Ensimmäisen puoliajan ainoa maali syntyi 29. minuutilla. Maalintekijänä onnistui Tamás Gruborovics, joka laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta maalin edestä pallon sisään.

– Se oli meiltä selkeästi liian lepsua puolustamista, ruoti Malinen.

Toisella puoliajalla AC Oulun tasoitus oli lähellä jo 54. minuutilla, kun Nurmela pommitti pallon noin 18 metristä ylärimaan. Paria minuuttia myöhemmin JJK:n Zakaria Abahassine pääsi oikealta puolelta maalipaikkaan, mutta isäntien maalilla Jereme Vuolo torjui varmasti. Kaiken kaikkiaan perjantaina AC Oulun kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen tehnyt jenkki osoitti olevansa erittäin aktiivinen ja hyvin pelin sisällä oleva maalivahti, josta oululaiset voivat odottaa kelpo ykkösvahtia liigakaudelle 2011.

Ottelun loppua hallinnut AC Oulu iski lopulta ansaitun tasoitusosuman 90. minuutilla, kun 39-vuotias Nurmela antoi keskityksen oikealta ja vielä 15-vuotias Ojala puski pallon verkon perukoille. Maali oli oululaislupauksen ensimmäinen virallinen osuma aikuisten tasolla.

AC Oulun testattavana olleen Armand Nexhipin näytöt eivät riittäneet jatkokeskusteluihin. Vasempana laitalinkkinä pelannut makedonialainen otettiin vaihtoon jo 38. minuutilla.

– Hän kyllä yritti hyvin, mutta meidän aktiiviseen pelitapaamme hän ei sopinut, Malinen sanoi.

AC Oulun ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna kotiturnauksella. Kolmannen kerran järjestettävään turnaukseen osallistuvat AC Oulun lisäksi OPS-jp sekä ruotsalaiset Bodens BK ja Skellefteå FF.

AC Oulu – JJK 1 – 1 (0 – 1)

29min. 0 – 1 Tamás Gruborovics
58min. JJK Jukka-Pekka Tuomanen varoitus
83min. AC Oulu Mika Nurmela varoitus
90min. 1 – 1 Matias Ojala (Mika Nurmela)
90min. AC Oulu Jani Kauppila varoitus