AC Oulu jatkoi nousuvireisiä otteitaan Liigacupissa kaatamalla lauantaina Arina Areenalla viime kauden SM-hopeamitalisti KuPSin Tuure Siiran osumalla 1 – 0. Voiton myötä AC Oulu otti aimoaskeleen kohti Liigacupin puolivälieräpaikkaa.

Lauantain voiton myötä AC Oulun Liigacup-viikko oli tuloksellisesti täydellinen, sillä tilille tuli kahdesta ottelusta kaksi voittoa ja täydet kuusi pistettä. Samalla AC Oulu nousi Liigacupin Pohjoislohkossa kakkossijalle ja on matkalla kohti puolivälieriä.

– Kokonaisuutena tämä viikko oli erittäin hyvä. Joukkueen vahvistaminen on tällä hetkellä keskeytetty ja ryhmässä on ollut viikon aikana kuumetautia, joten olemme joutuneet pelaamaan pienellä ringillä. Nuoret pelaajamme ovat kantaneet vastuuta erittäin hienosti, kuten tässäkin ottelussa nähtiin, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kiitteli.

Lauantaina nuorista kentällä nähtiin jo vakiokokoonpanoon nousseiden Matias Ojalan, Joni Mäkelän ja Arttu Siiran lisäksi myös ottelun voittomaalin iskenyt Tuure Siira sekä uransa ensimmäiset Liigacup-minuuttinsa pelannut Lassi Nurmos.

AC Oulu aloitti ottelun vahvasti, eikä lähtenyt lainkaan liikoja kunnioittamaan viime kauden Veikkausliigan sensaatiojoukkuetta. Kokonaisuutena ottelun ensimmäinen puolituntinen oli pallollisen pelin osalta oululaisten hallintaa.

Avausmaali syntyi varsin nopeasti, jo 9. minuutilla, ja erittäin komealla tavalla. Esityön osumaan teki jälleen kerran Mika Nurmela, joka antoi tarkan keskityksen oikealta laidalta noin 30 metrin päässä maalista. Maalin edustalta löytyi nuori Tuure Siira, joka laukoi Nurmelan keskityksen lujaa ja komeasti suoraan ilmasta KuPS-maalin alakulmaan. Maali oli Siiralle uran ensimmäinen Liigacup-osuma.

AC Oulu yritti pelata KuPSin puolutusta muutamaan otteeseen puhki läpisyötöillään, mutta kuopiolaisten maalivahti Joonas Pöntinen oli hyvin hereillä ja esti vastaantuloillaan isäntien maalintekoaikeet.

Ensimmäinen puoliajan viimeisen vajaan vartin aikana vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Noin 35 minuutin aikana KuPS saikin hyvän maalintekotilanteen, kun maalin edessä ollut Samuli Kaivonurmi sai keskityspallon laidalta. Kaivonurmen laukaus kuitenkin epäonnistui ja AC Oulun maalivahti Jeremy Vuolo selvitti tilanteen vaivoitta.

Toisella jaksolla nähtiin hyvin tasaista peliä. AC Oululla oli kuitenkin 60 – 65 minuutin välillä jopa kolme hyvää maalintekotilannetta toiseen täyosumaan. Ensin Joonas Pennanen tarjoili hyvän keskityspallon laidalta, mutta Juuso Majavan puskuyritys maalin edessä epäonnistui. Vain hetkeä myöhemmin kuumeesta toipunut Matias Ojala laukoi hyvin, mutta hieman ohi maalin. Oman paikkansa sai Nurmelan antamasta kulmapotkusta myös Jarkko Hurme, mutta laukaus kilpistyi KuPSin puolustusmuuriin.

Ottelun viimeiset 20 minuuttia olivat KuPSin pienoista hallintaa kuopiolaisten hakiessa tasoitusosumaa. 74. minuutilla Miikka Ilo pääsikin laukomaan vaarallisesti, mutta kuti viuhui puolisen metriä ohi takakulmasta. 81. minuutilla puolestaan Ilja Venäläinen karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta kotijoukkueen maalivahti Vuolo onnistui tekemään tärkeän torjunnan.

Viimeisillä minuuteilla molemmilla joukkueilla oli vielä pari puolittaista tekopaikkaa, mutta lisämaaleja ottelussa ei nähty.

– Toisella jaksolla KuPS alkoi heittää pitkää palloa ja me pelasimme palloa. Meillä oli kolme hyvää paikkaa pistää naula arkkuun, mutta siinä ei onnistuttu. Pystyimme kuitenkin hyvin viemään pelin loppuun asti pitämällä palloa ja luomalla pitkiä hyökkäyksiä, Malinen totesi.

Siistissä ottelussa ei tuomittu yhtään varoitusta.

Voiton myötä AC Oulu nousi siis Pohjoislohkossa Jaron perään kakkoseksi. Jatkopaikka on näin ollen oululaisten omissa käsissä ennen alkulohkon viimeistä ottelua. Kyseinen päätösottelu pelataan Arina Areenalla ensi sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu RoPS Rovaniemeltä.

KATSO LIIGACUPIN LOHKOTILANTEET!

AC Oulu – KuPS 1 – 0 (1 – 0)

9min. 1 – 0 Tuure Siira (Mika Nurmela)