SJK oli kauden kotiavauksessa tyly vieras — jätti oululaiset nollille ensimmäistä kertaa sitten Liigacupin avausottelun jälkeen.

Kolmen pelin kestäneen vierasreissun jälkeen AC Oulu pääsi pelaamaan kotiavauksensa vappuviikonloppuna. Pelissä oli opiskelijoille suunnattu vappupeliteema ja haalarikansaa oli Raattiin saapunut arviolta huikeat 1500 opiskelijaa. Tunnelma oli loistava jo ennen peliä ja opiskelijoiden lisäksi peliä oli katsomassa yhteensä 2379 silmäparia.

Laivastonsiniset nappasi hyvän otteen pelin alusta ja pystyivät luomaan vaaraa. 4. peliminuutin kohdalla oululaiset saavatkin jo ensimmäisen vapaapotkunsa. Pari minuuttia tämän jälkeen SJK saa kuitenkin tilanteenvaihdosta pelattua pallon Jeremiah Strengille, joka voittaa oman 1v1 tilanteensa Riku Selanderia vastaan ja laukoo vieraat 1-0 johtoon. Seinäjoki ottaa pelistä maalin jälkeen hallinnan ja pystyy suoraviivaisesti luomaan jatkuvasti vaaraa AC Oulun boksissa. 24. minuutin kohdalla keskityspallon jatkotilanteesta Streng pääsee jälleen laukomaan kohti Calum Wardin vartioimaa maalia. Englantilainen venyttää kuitenkin ensimmäiseen paraatitorjuntaan ja pitää Laivastonsiniset pelissä mukana. 30. minuutin kohdalla SJK saa vasemmalta laidalta vapaapotkun. Murilon keskitys löytää Jaime Morenon boksista, joka viimeistelee vastustamattomasti vieraat 2-0 johtoon. Tauolle siirrytään SJK:n 2-0 johdossa

Toiselle puoliajalle kotijoukkue tekee yhden pelaajavaihdon – Yassin Daoussi tulee korvaamaan Rony Huhtalan. Laivastonsiniset pääsee pitämään palloa taas, kun SJK passivoituu, mutta vaarallisia tilanteita ei AC Oulu onnistu luomaan. Oululaisista Ward on pelin näkyvin pelaaja monilla huipputorjunnillaan. Kaikkea ei englantilainenkaan pysty pysäyttämään ja 72. minuutin kohdalla Jaime Moreno viimeistelee päivän toisen osumansa Wardin selän taakse. Pelin lopussa Laivastonsinisten maalitykki Ashley Coffey tulee kortti allaan kovaa 1v1 tilanteeseen ja torppaa SJK pelaajan maahan. Tuomari näkee tässä virheen ja nostaa toisen keltaisen lisäksi punaista korttia.

3-0 jää lopputulokseksi Raatin stadionille. Oululaiset jatkavat Veikkausliiga taivaltaan seuraavan viikon perjantain Ilvestä vastaan Tampereella. Seuraava kotiottelu pelataan tiistaina 9.5 ja sinne tarvitsemme koko Laivastonsinisten yhteisön tukemaan!