Raportti Edustus

AC Oulu kohtasi Seinäjoen Jalkapallokerhon (SJK) ensimmäisellä kierroksella eurolopputurnauksen tiimellyksessä. Ottelun tärkeys ja jännitys olivat käsin kosketeltavissa, ja lopulta voitto ratkesi rangaistuspotkukilpailussa.

Seinäjokelaiset aloittivat ottelun vahvasti, prässäten AC Oulua tehokkaasti ja luoden useita vaarallisia tilanteita vieraiden maalille. Kuitenkin ensimmäinen maali nähtiin vierasjoukkueen eduksi, kun Rasmus Karjalaisen kierteinen keskitys löysi maalipörssin kärkipään Ashley Coffeyn. Britti ohjasi pallon päällään ohi SJK-maalivahti Markus Uusitalon, siirtäen AC Oulun johtoon.

Kotijoukkue SJK ei antanut periksi vaan jatkoi vahvaa pelaamistaan. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin he tasoittivat pelin Valentin Gascin maalilla. Pari minuuttia tästä ja SJK:n Jake Dunwoody pääsi hyödyntämään Terry Yegben keskityksen, siirtäen kotijoukkueen 2-1-johtoon.

SJK jatkoi painostamista, mutta AC Oulu kesti loppuun asti, ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen 2-1-johdossa.

Toisella puoliajalla AC Oulu heräsi uudelleen eloon. He ottivat pelin hallinnan itselleen ja pakottivat SJK:n puolustamaan alhaalla. Tunnin kohdalla AC Oulun Jere Kallinen pääsi laukomaan boksin rajalta, ja hänen laukauksensa osui SJK-pelaajan käteen. Tuomio oli selvä, ja Rasmus Karjalainen asettui pallon taakse. Hän ei epäonnistunut, vaan tasoitti pelin 2-2:een.

Tunteet kuumenivat, ja SJK:n penkille jaettiin varoituksia ottelun aikana. Molemmat joukkueet loivat tilanteita, mutta varsinaisella peliajalla ei nähty lisämaaleja.

Jatko-otteluun siirryttäessä molemmat joukkueet olivat väsyneitä, ja peli aaltoili edestakaisin. Maalivahtien, tolppien ja puolustajien ansiosta lisäosumia ei syntynyt.

Rangaistuspotkukilpailu ratkaisi ottelun voittajan. Ensimmäiset kaksi laukausta onnistuivat molemmilta joukkueilta. Maximus Tainio oli lähellä epäonnistua kolmannessa yrityksessään, mutta hänen laukauksensa torjuttiin. Päätuomari kuitenkin uusi rankkarin, kun SJK:n maalivahti Uusitalo liikkui yli maaliviivan liian aikaisin. Tällä kertaa Tainio ei antanut mahdollisuutta, ja hän onnistui varmasti.

Viidennessä parissa AC Oulun Yann Affi onnistui maalinteossa, mutta SJK:n Tuomas Kaukua ei onnistunut, vaan Calum Ward nappasi pallon ja tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi.

Tämä voitto tarkoittaa, että Laivastonsiniset jatkavat matkaansa Eurolopputurnauksessa kohti Espoota, missä he kohtaavat FC Hongan. Lauantain ottelun voittaja pääsee pelaamaan kaksiosaisessa finaalissa Veikkausliigan pronssimitalistia VPS:a vastaan. Jännitys tiivistyy entisestään, kun taistelu Eurooppa-paikoista jatkuu!

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit