Raportti Edustus

AC Oulu aloitti Suomen Cupin OPS:aa vastaan komealla 4-0 voitolla. Kauden ensimmäinen virallinen ottelu ja samalla kauden ensimmäinen Oulun Derby houkuttelivat Arina Areenalla täyden tuvan eli 600 katsojaa.

AC Oulu lähti otteluun melkein täydellä miehistöllä. Ainoastaan tuore hankinta Jere Aallikko oli vielä sivussa lievän jalkavamman vuoksi. Itse ottelun alku oli vakuuttava. Toisena hyökkääjänä Sasa Jovovicin rinnalla pelannut Petteri Pietola vei isännät 1-0 johtoon jo ottelun 4. minuutilla. Maali oli komea yksilösuoritus 96-syntyneeltä Pietolalta.

Peli tuntui olevan täysin Laivastonsinisten hallinnassa, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Alkuvaikeuksien kautta pikkuhiljaa Suomeen ja Ouluun tottunut hyökkäävä keskikenttäpelaaja Tulio pääsi iskemään Laivastonsiniset 2-0 johtoon 29. minuutilla. 

– Puolustettiin ensimmäinen puoliaika tosi hyvin. Saatiin heti alussa maali, niin se helpotti alussa paljon. Tärkein tavoite tässä ottelussa oli näyttää joukkueelta sekä saada puolustuspeli toimimaan. Heti ensimmäinen puoliaika näytti sen, että näissä tavoitteissa onnistuttiin. Lisäksi pystyimme pelaamaan omaa peliä, emmekä lähteneet pelaamaan vastustajan kanssa pitkää palloa, analysoi AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen ensimmäistä puoliaikaa. 

Toisella puoliajalla AC Oulun peli hieman herpaantui, joten toisella puolikkaalla nähtiin paljon pitkiä syöttöjä. Myös vastustaja OPS väsyi ja joutui näin ollen enemmän rikkomaan ja raastamaan. Reilun 70. minuutin kohdalla Aleksi Lappalainen siirsi Laivastonsiniset jo 3-0 johtoon komealla vedolla. 80. minuutin kohdalla Sasa Jovovic lisäsi isäntien johdon komeisiin 4-0 lukemiin. OPS:n iltaa kurjistutti entisestään Konstantin Belovin saama suora punainen kortti ottelun loppupuolella. Kolmen keskuspuolustajan taktiikalla pelaava AC Oulu nappasi näin komean voiton kauden ensimmäisestä derbystä sekä cup-avauksesta. 

– Komia avaus meiltä. Oltiin treenattu puolustuspeliä, ja se näkyi. Pystyttiin pitämään heti ekassa ottelussa nollat, joten se on hieno saavutus. Tästä on todella hyvä jatkaa eteenpäin seuraaviin otteluihin. Oli tärkeää että meidän hyökkäyspään jätkät saivat heti onnistumisia, joten se rentouttaa heidän peliään huomattavasti. Hieno huomata myös että meidän aktiivinen pelitapa toimii, kertoili päävalmentaja Ojanen myhäillen. 

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit