AC Oulu kohenteli asemiaan Ykkösen voittotaistelussa lauantaina, kun HIFK kaatui Helsingin Kalliossa maalein 3 – 1. Oululaisten maaleista vastasivat Randy Edwini-Bonsu, Mika Nurmela ja Janne Hietanen.

AC Oulun tärkeän voiton takeena oli kypsä ja tasapainoinen esitys, joka korostetusti kesti täydet 90 minuuttia. Vaikka HIFK nousi ottelun ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä 1-1-tasalukemiin, ei AC Oulu hätkähtänyt, vaan jyräsi omalla perustasollaan voittoon asti.

Helpolla pisteet eivät toki irronneet, sillä kenties Suomen fanaattisin kannattajaryhmä oli ensimmäisestä minuutista loppuun asti kunnioitettavalla tavalla kotijoukkueen takana. Mikäli HIFK:n kannattajien kaltainen kulttuuri leviäisi laajemminkin ympäri Suomen, voitaisiin tässä maassa eräänä päivänä nähdä enemmänkin hienoja jalkapalloiltoja.

– HIFK on todellinen piristys Ykköseen. Heidän kannattajansa tekivät tästäkin ottelusta vierasjoukkueelle varsin haastavan. Kannustusta riitti koko ottelun ajan, suitsutti AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kiitellen samalla myös Helsinkiin matkustaneita oululaiskannattajia.

Itse ottelussa AC Oululla oli avaimet ratkaista kamppailu jo ensimmäisellä puoliajalla. Sinipaidat siirtyivät 1-0-johtoon jo 11. minuutilla, kun Randy Edwini-Bonsu laukoi kaukolaukauksella rangaistusalueen takaa pallon komeasti tolpan kautta maaliin.

Avausmaalin lisäksi ensimmäistä puoliaikaa hallineella AC Oululla oli muutama todellinen läheltä piti -tilanne. Muun muassa Dritan Stafsula laukoi pallon kaksi kertaa HIFK-maalin ylärimaan ja oli kertaalleen myös yksin läpi. Tällä kaudella 11 maalia viimeistellyt laitalinkki ei kuitenkaan tällä kertaa osunut maalikehikoiden väliin.

Oululaisten hallinnasta huolimatta HIFK iski avausjakson loppuhetkillä pelin tasoihin, kun Miikka Suikki ohjasi maalin edestä pallon sisään ensimmäisen puoliajan lisäajalla.

– Tasoitusmaali tuli pahimpaan mahdolliseen paikkaan avausjakson loppuun. Siitä huolimatta keskittymisemme ei herpaantunut, vaan jatkoimme omaa pelaamistamme hyvällä tasolla, Malinen totesi.

Puoliajan jälkeen laivastonsinisten hallinta muuttui myös konkretiaksi. 51. minuutilla pitkästä aikaa avauskokoonpanossa ollut Joonas Pennanen teki vahvan esityön ja lopulta Mika Nurmela laukoi pallon upealla kudilla komeasti ylänurkkaan. 3-1-osuma puolestaan syntyi 67. minuutilla, jolloin Nurmela antoi kulmapotkun ja jälleen erinomaisen ottelun pelannut Lassi Nurmos jatkoi pallon kohti maalia ja Janne Hietanen ohjasi pelivälineen verkon perukoille.

AC Oulu piti ottelun kontrollissaan loppuun asti, eikä alkuillan voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.

– Esityksemme oli vierasotteluksi erittäin kypsä ja määrätietoinen. Olimme vahvempia ennen kaikkea syöttöpelissä ja koko kentän käytössä. Syöttöjen taso oli sillä tasolla, että puolenvaihtomme onnistuivat toivotulla tavalla, Malinen iloitsi.

AC Oulu nousi voiton myötä sarjataulukon kolmannelle sijalle. Kärkijoukkue FC Lahteen eroa on viisi ja toisena olevaan PK-35:een kaksi pistettä. Taistelu jatkuu siis erittäin jännittävänä, kun sarjaa on pelaamatta kuusi kierrosta.

– Tavoitteemme on olla Oulun ykkösjoukkue ja ottaa samalla kärkeä kiinni, Malinen tiivisti.

AC Oulun seuraava ottelu on lauantaina 10.9. Raatissa FC Espoota vastaan. Edessä on siis kahden viikon pelitauko.

HIFK – AC Oulu 1 – 3 (1 – 1)

11min. 0 – 1 Randy Edwini-Bonsu
45min. 1 – 1 Miikka Suikki
45min. AC Oulu Mika Lähderinne varoitus
51min. 1 – 2 Mika Nurmela (Joonas Pennanen)
63min. HIFK Jukka Halme varoitus
63min. AC Oulu Joonas Pennanen varoitus
67min. 1 – 3 Janne Hietanen (Lassi Nurmos)