AC Oulun ja KuPSin välinen kohtaaminen Veikkausliigassa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen päättyi kuopiolaisten 0-2 voittoon. Värikkäässä Raatin illassa viuhui kortit niin kentällä kuin vaihtopenkillä.

Aurinkoiseen Raattiin oli saapunut reilu 1500 katsojaa nauttimaan jalkapallosta juhannuksen kynnyksellä. Tunnelmaa riitti kummankin joukkueen kannattajien lyödessä tahtia omilleen vastakkaisissa kulmissa stadionilla.

Kauaa ei pelikello kerinnyt Raatissa tikittää, kun ensimmäinen vierasmaali syntyi kulmatilanteesta. Peli oli kerinnyt 6. minuutille, kun Urho Nissilän antama pallo kaartoi korkeuksiin nousseen Diego Tomaksen päähän ja siitä suoraan meidän maalin perukoille. Maalin jälkeen AC Oulu pelasi varsin passiivisesti ja enemmän tilanteita pääsi rakentamaan vierailija.

Ensimmäisellä puoliajalla jouduttiin vaihtamaan päätuomaria, kun kentällä aloittanut Oskari Hämäläinen sai iskun päähänsä ja joutui jättämään kentän. Tämän jälkeen neljäs erotuomari Pietu Niinimäki otti harteilleen päätuomarin vastuut ja astui kentän puolelle pillinsä kanssa.

Pirteä toinen jakso päättyi Rafinhan ulosajoon

AC Oulu aloitti toisen jakson pirteästi ja yllätti KuPSin aktiivisella pelillään. Ensimmäisellä jaksolla keltaisia kortteja nousi kolme ja, kun peliä oli pelattu 60 minuuttia päätuomari Niinimäki nuhteli meidän päävalmentajaa Jyrki Aholaa keltaisen kortin arvoisesti. Koko pelissä heiluteltiin keltaista korttia yhteensä seitsemän kertaa.

Valitettavasti jakson ainoan maalin teki kaikesta huolimatta vierailija. Pelin 65. minuutilla Daniel Carillo antoi vasemmalta napakan maannuolijaisen rangaistusalueen sisään, johon Rangel pääse kurottamaan jalkansa väliin ja pallo meni painui meidän maaliin. Tästä AC Oulu ei luovuttanut, vaan käänsi peliä enemmän vastustajan maalille ja pääsi luomaan pari oivallista maalipaikkaa.

Kun peliä oli pelattu 74 minuuttia Samu Alanko antoi tarkan keskityksen oikealta laidalta suoraan KuPSin rankkarialueelle korkealle ponnistaneen Anselmi Nurmelan päähän, joka pääsi pukkaamaan pallon kohti takanurkkaa. Valitettavasti vieraiden maalivahti Johannes Kreidlin venytys esti pallon maalin menemisen. Uudelleen päästiin yrittämään pelin 78. minuutilla, kun nyt Nurmela antoi rankkarialueen ulkopuolelta keskityksen kohti maalia, jossa Ruxi pääsi yrittämään puskumaalia. Hyvin pelannut KuPSin Kreidl oli taas esteenä meidän maalintekoyrityksille.

Pelin lopussa lisäajalla Rafinha otti keltaisen kortin ottaessaan vauhdit pois KuPSin Axel Vid­jes­kogilta. Rafinha ei ollut tyytyväinen tuomarin linjaukseen ja antoi hieman palautetta, jonka seurauksena Niinimäki nosti keltaisen toistamiseen ja perään punaisen kortin.